Sökresultat
-
Publicerad: 26 november 2013 • Uppdaterad: 4 februari 2020
Abborren ( Perca fluviatilis ) finns allmänt över hela Sverige med undantag för fjällregionen. Den förekommer i kustområdet i hela Östersjön och Bottniska viken.
-
Publicerad: 7 augusti 2015 • Uppdaterad: 17 mars 2017
Minimimått, fredningstid och fångstbegränsningar för fiske efter abborre i Östersjön.
-
Publicerad: 26 januari 2016
Amerikansk bäckröding ( Salvelinus fontinalis ) är lätt att odla och är en omtyckt art inom sportfisket, och har därför introducerats till länder över hela världen. Utsättning av amerikansk bäckröding kan dock leda till negativa effekter för inhemska laxfiskar.
-
Publicerad: 2 december 2015
Havs- och vattenmyndighetens analys av behovet att revidera den nationella förvaltningsplanen för ål.
-
Publicerad: 15 december 2017
Forskare i Kanada har använt genetisk modifiering för att ta fram en snabbväxande lax. Laxen är idag godkänd för försäljning i Kanada. Denna rapport beskriver arbetet med att ta fram laxen, samt hur de nordamerikanska myndigheterna bedömt riskerna med odling och konsumtion av fisken.
-
Publicerad: 5 oktober 2015 • Uppdaterad: 3 augusti 2020
Artkoder för rapportering av fångst i fiskeloggbok, sötvattensjournal, omlastningsdeklaration och landningsdeklaration.
-
Publicerad: 26 november 2013 • Uppdaterad: 13 april 2017
Asp ( Aspius aspius ) är en karpfisk som är ovanlig i svenska sjöar och vattendrag. Fiskevårdande åtgärder har stabiliserat beståndet av asp under de senaste åren, och åtgärdsprogrammet har som målsättning att säkra den långsiktiga överlevnaden.
-
Publicerad: 29 november 2016 • Uppdaterad: 11 januari 2017
Två arter av stör har förekommit naturligt i svenska vatten, och nu försöker man att återintroducera dem – atlantisk stör ( Acipenser oxyrinchus ) i södra Östersjön och europeisk stör ( Acipenser sturio ) i västra Europa.
-
Publicerad: 26 november 2013
Benlöjan ( Alburnus alburnus ) är en liten, max 20 cm, karpfisk som uppträder i stora stim tätt under ytan i varma och näringsrika vatten. Det är den kanske vanligaste fisken man ser i lugnflytande, breda åar när den rör sig ytligt och letar föda.
-
Publicerad: 26 november 2013 • Uppdaterad: 4 februari 2020
Bergtungan ( Microstomus kitt ) lever i Nordatlanten och i Sveriges omgivande vatten finns den i Skagerrak och Kattegatt. Den är mindre vanlig i Öresund och södra Östersjön.