Sökresultat
-
Publicerad: 25 januari 2016
God havsmiljö 2020: Marin strategi för Nordsjön och Östersjön – Del 4: Åtgärdsprogram för havsmiljönÅtgärdsprogrammet för havsmiljön anger vilka åtgärder som behövs för att miljökvalitetsnormerna för havet ska kunna följas för att god havsmiljö ska uppnås på sikt.
-
Publicerad: 9 april 2019
Rapporten "Sik i Östersjön – en kunskapssammanställning" innehåller en kortfattad översikt över beståndets ekologi, status och utbredning. I sammanställningen ges förslag på metoder och ansatser, som ett led i arbetet med att förbättra beståndets status och utöka kunskapen om siken i Östersjön.
-
Publicerad: 10 april 2017
Denna rapport analyserar konsekvenserna av en omdirigering av fartygstrafik kring de känsliga Midsjöbankarna och Hoburgs bank. Bland annat undersöks om en omdirigering kan minska oljeskador på alfågeln.
-
Publicerad: 20 december 2012
Den första delen i Marin strategi för Nordsjön och Östersjön. Delrapporten är en inledande bedömning av miljötillstånd och socioekonomisk analys.
-
Publicerad: 3 november 2015 • Uppdaterad: 3 november 2015
Havs- och vattenmyndighetens förslag på hur förvaltning av lax och öring bör utformas och utvecklas.
-
Publicerad: 24 maj 2016
Rapporten presenterar den källfördelade kväve- och fosforbelastningen på Sveriges vatten och omgivande hav, avseende år 2014.
-
Publicerad: 14 mars 2013
BalticSTERN-rapporten är den första storskaliga kostnad-vinst-analys som gjorts för en internationell miljööverenskommelse, Baltic Sea Action Plan (BSAP). Analysen omfattar beräknade kostnader och vinster för varje enskild östersjöstat.
-
Publicerad: 16 oktober 2012
Den andra delen i Marin strategi för Nordsjön och Östersjön. Delrapporten fastställer vad som kännetecknar god miljöstatus i våra hav och redovisar fastställda miljökvalitetsnormer.
-
Publicerad: 20 april 2016
Rapporten syftar till att beskriva resultat från analys av tidsserier från marina miljöövervakningsprogram i Sverige med avseende på växtplankton.
-
Publicerad: 20 december 2012
Laxen i Östersjön består av både vild och odlad lax. Den odlade laxen sätts ut för att kompensera för de hinder som finns i laxens vandringsvägar i våra älvar. Frågan är vad den odlade laxen har för betydelse för den vilda laxens genetik.