Vanliga frågor om karriär och praktik

Hitta på sidan

Det är många som vill arbeta hos oss och det är vi glada för. Vi får ofta frågor som berör rekrytering, examensarbeten, praktikplatser, sommarjobb och efterfrågad/lämplig utbildning. Här har vi samlat de vanligaste frågorna om karriärvägar tillsammans med våra svar.

Frågor och svar om karriär och praktik

Det är många som vill arbeta hos oss, och det är vi glada för! Tyvärr har vi inte möjlighet att hantera spontana ansökningar utan en ansökan måste vara kopplad till en ledig anställning.

Vi annonserar våra lediga anställningar här under Lediga jobb.

Här på HaV har vi många kompetenser och ett brett spektra av utbildningar representerade. Vi råder dig att kontakta en studievägledare för att få den bästa hjälpen med förslag på utbildningar inom de områden du är intresserad av.

Genom att göra praktik på Havs- och vattenmyndigheten kan du få värdefull arbetslivserfarenhet, omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken, få en inblick i vår verksamhet och insikt i hur det är att arbeta på en statlig myndighet.

För att göra en intresseanmälan om praktik hos oss ber vi dig först och främst titta igenom vår organisation för att se vilken verksamhet/enhet som intresserar dig. Skicka därefter ett mail till hr@havochvatten.se där du specificerar/bifogar nedan:

  • CV
  • Personligt brev
  • Praktikens omfattning/period
  • Område/enhet av intresse

Vi återkopplar till dig så snart vi kan med svar på om möjlighet finns att erbjuda praktikplats under perioden du efterfrågar.

Information about internships and general job applications in English

We have limited possibilities to offer internships in our organization. You are welcome to directly contact the head of relevant department. Please consider that Swedish is our working language.

We are in no position to consider general job applications. Being a government agency all vacant job positions are published on our website and all applications need to be directed accordingly. You are welcome to check for vacancies that might be to your liking. Please also consider that Swedish is our working language.

Publicerad: 2015-10-27
Uppdaterad: 2016-04-28
Sidansvarig: Webbredaktion