Webbinarium om sandutvinning

Havsplattformen mot fattigdom bjuder in till detta webbinarium om sandutvinning, arrangerat tillsammans med SwedBio vid Stockholm Resilience Centre, Naturskyddsföreningen och Havs- och vattenmyndigheten.

Datum

16 februari

Tid

Klockan 10.00-12.00.

Plats

Digitalt.

Anmälan

Anmäl dig hos Stockholms universitet.

Bild webinar

Om händelsen

Sand är viktig för våra städer. Det används på otaliga sätt, inte bara för att skapa kompositmaterial som betong och glas utan även bakom kulisserna i många industriella processer.

Utvinningens omfattning och takt är dock långt över vad som kan produceras på ett ansvarsfullt sätt och lämnar efter sig massiva social-ekologiska effekter i många delar av världen. Det som förvärrar problemet är att sand och grus är icke-förnybara resurser i mänskliga tidsskalor och inte alla typer av sand är lämpliga för användning i det nuvarande industriella systemet. Följ med oss ​​för att utforska några av utmaningarna och frågorna kring sandbrytning över hela världen.

Kiran Pereiras doktorand vid Stockholm Resilience Center kommer att presentera sin forskning med fokus på risker och möjligheter med sandbrytning för global hållbarhet. Kiran har tidigare arbetat som social entreprenör och grundat SandStories.org, en plattform dedikerad till att öka medvetenheten om den hotande sandkrisen. Hon är författare till boken Sand Stories: Surprising Truths about the Global Sand Crisis and the Quest for Sustainable Solutions.

Efter Kiran kommer du att lyssna till och lära dig av den kenyanska icke-statliga organisationen CANCO, Community Action for Nature Conservation och en medlem av kustsamhället om deras utmaningar och frågor samt påverkansarbete relaterat till sandbrytning.

Det kommer också att finnas tid för interaktivt utbyte av reflektioner och synpunkter.

Välkommen!