Din sökning *:* gav 299 träffar
-
Publicerad: 14 februari 2014 • Uppdaterad: 22 augusti 2017
Arbetet med att införa havsmiljödirektivet kräver samarbete över nationsgränserna för att nå bra resultat. Inom EU har man bildat särskilda arbetsgrupper för att ta fram gemensamma arbetssätt. Sverige deltar i arbetet, representerat av medarbetare på Havs- och vattenmyndigheten.
-
Publicerad: 13 februari 2014 • Uppdaterad: 6 februari 2019
Här hittar du länkar till dokument som är kopplade till arbetet med havsmiljödirektivet och havsmiljöförordningen.
-
Publicerad: 2 december 2013 • Uppdaterad: 10 juni 2019
Havsplanering är ett viktigt verktyg för att samordna olika intressen utifrån en helhetssyn på havet. Genom att vägleda om hur havet ska användas bidrar havsplanering till bevarande av miljön och skapar förutsättningar för ett hållbart nyttjande. I Sverige är det Havs- och vattenmyndigheten som tar fram förslag till havsplaner som beslutas av regeringen. Inom EU ska alla länder med kust ha havsplaner och det finns flera internationella samarbeten om havsplanering.
-
Publicerad: 21 januari 2025
Förslag till ändrade havsplaner för Bottniska viken, Östersjön och Västerhavet, 2025.
-
Publicerad: 16 maj 2024
För att ge en uppfattning om skillnaden i påverkan på landskapet med olika avstånd från land, har fotomontage med havsbaserad vindkraft tagits fram för en hypotetisk exempelpark. Fotomontaget är en del av konsekvensbeskrivningen som hör till granskningsversionen av förslaget till ändrade havsplaner.
-
Publicerad: 21 augusti 2023
För att möta behovet av ökad energiutvinning i havet har Havs- och vattenmyndigheten tillsammans med andra myndigheter tagit fram förslag till nya havsplaner. Förslagen ska ge möjlighet att producera ytterligare 90 TWh utöver de 30 TWh som finns i de gällande havsplanerna. Förslagen till nya havsplaner överlämnades den 20 januari till regeringen för beslut.
-
Publicerad: 19 september 2023
Som underlag i arbetet med att ta fram ändrade havsplaner, och för att skapa förutsättningar för en ökad energiutvinning i havet, tilldelades Havs- och vattenmyndigheten tillsammans med andra myndigheter ytterligare regeringsuppdrag.
-
Publicerad: 19 september 2023
Här kan du ta del av processbeskrivning och kommunikationsstrategi som hör till uppdraget med ändrade havsplaner. Dokumenten beskriver bland annat den övergripande havsplaneringsprocessen, dialog och samverkan samt hur kommunikationen ska gå till under planeringsfasen.
-
Publicerad: 16 mars 2023
Nu pågår arbetet med att ändra havsplanerna för att möta behovet av ökad energiutvinning. Processen innebär samverkan och dialog med många olika aktörer från lokal till nationell nivå. Förslag till ändrade havsplaner lämnas till regeringen senast den 31 december 2024.
-
Publicerad: 9 mars 2023
Som underlag i arbetet med att ta fram ändrade havsplaner, och för att skapa förutsättningar för en ökad energiutvinning i havet, har Havs- och vattenmyndigheten tillsammans med andra myndigheter tilldelats ytterligare regeringsuppdrag.