HaV i media första året

Redan vårt första år figurerade HaV en del i media, i både fackpress, storstadspress och landsorstpress. GP skrev naturligt flera artiklar i och med att vi är lokaliserade här, men våra frågor var intressanta från Ystad till Piteå.

Mycket av rapporteringen 2011 handlade om HaV som ny myndighet, om vårt uppdrag och att vi rekryterade. GP hade rubriker som "Ny myndighet rekryterar ett 40-tal till specialtjänster" och "Havsmyndighet för ett friskare hav".

Av sakfrågorna var den utrotningshotade ålen och yrkesfisket efter lax heta ämnen, kanske känns det igen?

Helsingborgs Dagblad hade en artikel med rubriken "Ålen fortfarande utrotningshotad" i slutet av december. Taktiskt för att ålätar-helgerna var över? Nej, tajmingen berodde snarare på att EU stoppade all import och export av ål.

Piteå-Tidningen rapporterade om att yrkesfisket efter lax på öppet hav i Östersjön stoppades och att det kunde få stor betydelse för laxfisket i de norrländska älvarna.

I Ystad gav myndigheten dispens att dumpa 180 000 kubikmeter snö i havet, något som Ystads Allehanda plockade upp. Snö klassas egentligen som avfall och omfattas av förbudet.

Vi blev även omskrivna i fackpress som Tidningen CityMark, en tidning som vänder sig till den kommersiella hyresgästmarknaden, inför vår flytt till Pagoden i april 2012.

Pagoden, huset där HaV sitter placerade.Förstora bilden

Artikel ur Tidningen CityMark, 1 april 2011. Foto: Jenny Fors

Publicerad: 2021-03-23
Sidansvarig: Webbredaktion