1. Publicerad: 24 augusti 2020

    Arter och livsmiljöer

    Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för den biologiska mångfalden i Sveriges hav, sjöar och vattendrag. Det innefattar även skydd av naturtyper och arter i dessa miljöer.

  2. Publicerad: 24 augusti 2020

    Fakta om arter och livsmiljöer

    Information om djur, växter och deras biotoper i Svenska hav, sjöar och vattendrag.

  3. Publicerad: 16 oktober 2020

    Sök arter och livsmiljöer

    Här hittar du information om djur, växter och deras biotoper i Svenska hav, sjöar och vattendrag. Här finns några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  4. Publicerad: 31 augusti 2020

    Fiskar och skaldjur

    Fakta om fisk och skaldjur i bland annat Västerhavet, Östersjön, Vänern, Vättern och större vattendrag.

  5. Publicerad: 15 november 2017

    Fiskar och skaldjur i Skagerrak och Kattegatt

    På den här sidan hittar du och kan söka efter ett urval av de fiskar och skaldjur som lever längs den svenska västkusten i Skagerrak och Kattegatt. Vi redovisar några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  6. Publicerad: 15 november 2017

    Fiskar och skaldjur i södra Östersjön och Öresund

    På den här sidan hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever längs den svenska sydkusten i Öresund och södra Östersjön. Här redovisar vi några av våra allra vanligaste vattenlevande arter, men också hotade och fredade arter.

  7. Fiskar och skaldjur i Vänern

    På den här sidan hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever i Vänern. Vi redovisar några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  8. Fiskar och skaldjur i Vättern

    Här hittar du ett urval av de fiskar och skaldjur som lever i Vättern. Här finns några av våra allra vanligaste vattenlevande djurarterna, men också främmande, hotade och fredade arter.

  9. Karpfiskar

    Här hittar du ett urval av de karpfiskar som lever i svenska hav, sjöar och vattendrag. Här finns några av våra allra vanligaste karpfiskar, men också främmande, hotade och fredade karpfiskar.

  10. Publicerad: 13 februari 2014 Uppdaterad: 17 mars 2017

    Landskapsfiskar

    På initiativ av flera fiskeorganisationer utsåg Fiskeriverket 1994 Sveriges landskapsfiskar. Arterna är utvalda för att vara representativa för vart och ett av de 25 landskapen.