Sökresultat
-
Publicerad: 1 september 2022 • Uppdaterad: 23 april 2025
Vi samarbetar med fyra tillväxtländer i västra Indiska oceanen, nämligen Kenya, Seychellerna, Mauritius och Sydafrika. Vi samarbetar om havsförvaltning och havsplanering. Samarbetet sker främst i sammanhang där även regionens utvecklingsländer deltar.
-
Rapporter som utgör underlag till vägledning om lämpliga försiktighetsmått och bästa möjliga teknik för vattenkraft.
-
Publicerad: 27 januari 2016
Alla dammar och vattenkraftverk påverkar vattenmiljön.
-
Publicerad: 31 oktober 2018 • Uppdaterad: 15 april 2024
Prövningarna av vattenkraftens miljövillkor ska leda till största möjliga nytta för vattenmiljön och till en nationell effektiv tillgång till vattenkraftsel. Den 25 juni 2020 tog regeringen beslut om prövningsgrupper och tidsplan för omprövningar av svensk vattenkraft.
-
Publicerad: 29 januari 2025
Havs- och vattenmyndigheten ska utifrån befintligt kunskapsunderlag göra en sammanställning av kunskapen om vattenkraftens påverkan på ekosystem och hotade arter, bland annat ål, och om möjliga lösningar för fiskpassager.
-
Havs- och vattenmyndigheten anordnar i samverkan med länsstyrelserna en handläggarträff om den nationella planen, NAP, och vattenkraft.
-
Publicerad: 3 mars 2020 • Uppdaterad: 22 februari 2022
Havs- och vattenmyndigheten arbetar för att mer hänsyn tas till vattenmiljön i samhällsplaneringen för ett hållbart nyttjande. Det gör vi bland annat genom att ta fram förslag till havsplaner, ger vägledning för miljöanpassning av vattenkraften och genom vårt arbete för hållbart fiske.
-
Publicerad: 24 augusti 2020
Information, vägledningar och planer för energiutvinning, dumpning, muddring, vattenuttag samt annan vattenverksamhet.
-
Havs- och vattenmyndigheten anordnar i samverkan med länsstyrelserna en handläggarträff om den nationella planen, NAP, och vattenkraft.
-
Publicerad: 3 juni 2016
Havs- och vattenmyndigheten har fastställt en vägledning för kraftigt modifierat vatten i vattenförekomster med vattenkraft.