Sökresultat

  • Fiskar (5)
  • Vattenbruk (5)
  • Fiskevård (2)
  • Främmande arter (1)
  • Publikation (5)
  • Rapport (1)
  • Visa fler

  • Publikationer (5)

  • Publikation (5)

  • Mer än ett år sedan (5)

  • Sortera på relevans
  • Sortera på sidans namn
Publikation: Genetiska, ekologiska och samhällsekonomiska effekter av fiskutsättningar

Genetiska, ekologiska och samhällsekonomiska effekter av fiskutsättningar

I denna rapport har vi försökt belysa vad fiskutsättningar har för betydelse ur tre olika aspekter; ekologiska, genetiska och samhällsekonomiska.

Publikation: f-Fakta 2003:14 Pigg som en mört?

f-Fakta 2003:14 Pigg som en mört?

Om fiskars sjukdomar och parasiter

Publikation: FINFO 2001:8 Utsättning och spridning av fisk

FINFO 2001:8 Utsättning och spridning av fisk

Vid bedömning av tillståndsgivning för utsättning av fisk måste nyttan vägas mot de risker utsättningen kan medföra. Denna strategi syftar till att ge vägledning för myndigheter, fiskets organisationer och andra aktörer på fiskevårdens område.

Publikation: FINFO 2005:12 Förutsättningar och potential för torskodling i Sverige

FINFO 2005:12 Förutsättningar och potential för torskodling i Sverige

Rapporten är på svenska och engelska. Den dåliga tillgången på torsk i haven i kombination med goda priser har lett till att fiskodlingsindustrin runt om i världen satsar resurser på att utveckla torskodling. Syftet med denna rapport är att sammanställa dagens kunskapsläge rörande torskodling, samt att utvärdera de biologiska, tekniska, ekonomiska och miljömässiga förutsättningarna för odling av torsk i Sverige.

Publikation: AquAdvantagelax – första genetiskt modifierade djuret att säljas för humankonsumtion

AquAdvantagelax – första genetiskt modifierade djuret att säljas för humankonsumtion

Forskare i Kanada har använt genetisk modifiering för att ta fram en snabbväxande lax. Laxen är idag godkänd för försäljning i Kanada. Denna rapport beskriver arbetet med att ta fram laxen, samt hur de nordamerikanska myndigheterna bedömt riskerna med odling och konsumtion av fisken.