Sökresultat
-
Publicerad: 26 april 2021 • Uppdaterad: 11 juli 2025
I vår folder om flodkräftan hittar du mycket av den information som finns här och lite till, om kräftor i allmänhet och flodkräftor i synnerhet.
-
Resursöversikt över tillståndet för de viktigaste fisk- och skaldjursbestånden i svenska vatten.
-
Publicerad: 13 september 2017 • Uppdaterad: 17 september 2019
I Sverige finns 37 arter musslor som lever i sötvatten. De flesta är mycket små, och hör till gruppen klot- och ärtmusslor. Elva arter kallas "stormusslor" eftersom de är förhållandevis stora.
-
Publicerad: 19 december 2016
Nu kan du läsa den tolfte utgåvan av den samlade resursöversikten av fisk- och kräftdjursbeståndens status i våra vatten.
-
Publicerad: 22 december 2016
Fiskefria områden innebär fiskeförbud året runt i avgränsade områden. I den här rapporten sammanfattar vi och utvärderar resultaten av att inrätta fiskefria områden i regioner där fisk- och skaldjursbestånd varit märkbart försvagade.
-
Fiskeriverket har på uppdrag av regeringen analyserat vilken inverkan befintliga akvatiska fredningsområden i svenska vatten har haft på bestånd av fisk och kräftdjur. På basen av dessa utvärderingar identifieras kunskapsluckor och dras riktlinjer upp för fortsatta studier av fredningsområden som fiskevårdande åtgärd.
-
Publicerad: 1 februari 2018
Den 13:e utgåvan av den samlade resursöversikten av fisk- och kräftdjursbeståndens status i våra vatten.
-
I Sverige finns två arter av sötvattenskräftor, den ursprungliga flodkräftan (Astacus astacus) samt den introducerade nordamerikanska signalkräftan (Pacifastacus leniusculus). Av de mer än 500 arter av sötvattenskräftor som finns i världen förekommer bara fem arter naturligt i Europa. Årligen importeras ca 3 000 ton kräftor till Sverige.
-
Publicerad: 20 juni 2023
En samlad resursöversikt av fisk- och kräftdjursbeståndens status i våra vatten -- nu i digital form.
-
Publicerad: 3 februari 2023
En samlad resursöversikt av fisk- och kräftdjursbeståndens status i våra vatten.