Nyheter om regeringsuppdrag trålgräns 29 maj 2023

Dialogmöte med intressenter

Den 17 maj bjöd HaV in till informationsmöte för cirka 60 nationella intressenter kring regeringsuppdraget om att utreda flytt av trålgräns.

Uppdatering om läget

Syftet med mötet var att informera och tydliggöra processen för att utse försöksområden där förvaltningsåtgärder ska prövas samt att ge en statusuppdatering om var vi befinner oss i arbetet med uppdraget.

Vidare presenterade SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) det vetenskapliga kunskapsunderlag som HaV beställt och som levererades 5 maj. Detta underlag kommer ligga till grund för myndighetens arbete med att utse områden.

Under mötet gavs deltagare också möjlighet att ställa frågor och komma med synpunkter. ”Mötet var det första av flera inplanerade informationsmöten. Information och dialog med olika intressenter är viktigt, det brukar uppskattas att få underlag presenterade och kunna få ställa frågor, det finns ofta olika intressenter där vi behöver mötas och höra olika perspektiv”, säger Max Vretborn som höll i mötet.

Presentationerna som visades och som kan delas

HaV:s presentation Pdf, 1.3 MB.

SLU:s presentation Pdf, 5.5 MB.

HaV planerar fler liknande möten efter sommarsemestern.

Fler nyheter

  1. Nyheter om regeringsuppdrag trålgräns 2023-09-08

    Under tre halvdagar den 6–8 september genomförde Havs- och vattenmyndigheten en dialogturné i tre städer, i Simrishamn, i Stockholm och i Gävle.

  2. Nyheter om regeringsuppdrag trålgräns 2023-08-31

    Nästa vecka, 5-7 september, kommer vi i projektgruppen för RU Trålgräns genomföra dialogmöten på plats i Simrishamn, Stockholm och Gävle. Intressentorganisationer runt om i landet har blivit inbjudna och 70-tal har tackat ja och kommer delta.

  3. Nyheter om regeringsuppdrag trålgräns 2023-06-16

    Den 14-15 Juni samlades forskare från både Danmark, Polen och Sverige för att diskutera och få in synpunkter på förslag till försöksområden och den data och förutsättningar vi hittills har jobbat med.

Publicerad: 2023-05-29
Sidansvarig: Webbredaktion