Nyheter om regeringsuppdrag trålgräns 5 december 2023

Analys och fortsatt dialog

Just nu pågår ett beredande arbete i projektet där underlag till förslag på områden analyseras och förslag på design för uppföljning diskuteras.

Foto från workshopmöte med HaV och den vetenskapliga kommitteen

Foto från workshopmöte med HaV och den vetenskapliga kommittéen. Foto: Jeanette Frykner.

I november under vecka 47 träffade projektet den vetenskapliga kommittén som har till uppgift att följa arbetet och att ge råd och att bidra med en vetenskaplig kunskap som är relevant för den vetenskapliga inramningen. Norbert Häubner från HaV höll i mötet och fokus var att prata förslag på uppföljning av områden.

HaV har också inlett dialog med de EU-medlemsstater som väntas ha ett intresse i förvaltningsåtgärder för det kommande försöket.

Planerade samråd kommer att hållas efter jul- och nyårshelgerna.

Fler nyheter

  1. Aktuellt 2024-04-26

    Vilka fiskehamnar ska klassas som riksintressen? Ämnet har väckt medias uppmärksamhet i dagarna. Här svarar Mats Svensson, chef för HaV:s avdelning för havsförvaltning, på några grundläggande frågor.

  2. Aktuellt 2024-04-24

    HaV och Kustbevakningen fokuserar på räkfisket under fem veckor.

  3. Aktuellt 2024-04-24

    Helcom, kommissionen som startades för att skydda Östersjöns miljö och genomföra Helsingforskonventionen, fyller 50 i dagarna. Här berättar Linda Rydell, utredare på HaV, om hur hon bidrar till samarbetet och hur hon ser på Helcoms framtid.

Publicerad: 2023-12-05
Sidansvarig: Webbredaktion