Arkiv - nytt om fiskeregler • 12 april 2022
Nu öppnar anmälan till försök med kameror på fiskefartyg
Nu är anmälan öppen för dig som vill delta i försöket med kameror och sensorer (REM – Remote Electronic Monitoring) ombord på fiskebåtar. Syftet med försöket är att tillsammans med fisket undersöka hur en framtida fiskerikontroll med fullt införd REM kan fungera.
Vi väljer att ansökan sker genom upphandling och anbudsförfarande för att du som ansöker ska behandlas jämlikt och rättvist. Det innebär att du själv fyller i de uppgifter HaV behöver för att göra sitt urval. Efter anbudsperiodens slut väljer HaV de fartyg som bäst uppfyller kraven att delta i försöket. Deltagare får ersättning för sitt arbete under medverkan i försöket.
Under maj kommer HaV att meddela vilka fartyg som är antagna att delta i försöket.
HaV söker fartyg från följande fiskerier:
- fiske med trål efter demersala arter fisk och kräfta
- fiske efter nordhavsräka
- fiske med trål efter pelagiska arter
Vill du vara med i försöket anmäler du ditt intresse genom att fylla anbudsformuläret senast den 9 maj på KommersAnnons.
Här hittar du mer information om försöket med kameror och sensorer.
Om du undrar över något, ställ din fråga via www.kommersannons eller delta i informationsmöte den 22 april klockan 10-12. Anmäl dig till mötet på rem@havochvatten.se
Fler nyheter
-
Aktuellt • 2024-12-04
Sveriges dricksvatten har god kvalitet. Men för att ytterligare säkra tillgång och leverans av rent vatten behövs resurser och uppdrag avseende analyser, samlad dricksvattendata och förmåga att hantera miljögifter. Det skriver 15 myndigheter, däribland Havs- och vattenmyndigheten, och organisationer i en rapport till regeringen.
-
Aktuellt • 2024-11-28
I november 2024 rapporterades för första gången en lysmanet, Pelagia noctiluca , i svenska vatten. Rapporten kom via Havs och Vattenmyndighetens inrapporteringsfunktion rappen.nu
-
Aktuellt • 2024-11-26
Storskarvens påverkan på fiskbestånden är föremål för debatt. En ny studie ger ökade kunskaper om fågelartens beteende och vad de äter. Kunskapen kommer till nytta för framtida förvaltning av storskarven.