Sökresultat
-
Publicerad: 19 september 2016
Rapporten ger en bakgrund och beskrivning av den ekologiska och rättsliga situationen för förvaltning av ålgräs i Sverige idag.
-
Publicerad: 19 september 2016
Rapporten ger en detaljerad vägledning för restaurering av ålgräs och tar upp alla viktiga steg i restaureringsprocessen, från utvärdering och val av lokaler, samråd och tillstånd, skörd och plantering, till övervakning och utvärdering av resultaten.
-
Publicerad: 19 maj 2020
LEVA-projektet ’Stärkt lokalt samarbete för åtgärder mot övergödningen’ drivs av Hjälmarens Vattenvårdsförbund och samverkansparter är lokala lantbrukare, LRF, Örebro kommun, samt Länsstyrelsen i Örebro län.
-
Publicerad: 3 mars 2017 • Uppdaterad: 19 mars 2019
Flottning, vattenkraft och muddring är exempel på mänsklig påverkan som förändrar vattenmiljön negativt. I många vatten arbetar vi för att återställa miljön till ett stadium som det har sett ut tidigare. Vi ger bidrag till åtgärder och sammanställer rapporter om restaurering i både söt- och saltvatten.
-
Publicerad: 31 oktober 2019
Projektet drivs av Orust kommun och omfattar sex mindre avrinningsområden på Orust. Målet är att öka lokalt engagemang för åtgärdsarbete mot övergödning.
-
Publicerad: 5 november 2019
Du kan söka bidrag för åtgärder som främjar fiskevården, exempelvis fisketillsyn eller utsättning av fisk. Ansökan skickas till länsstyrelsen i det län där projektet ska genomföras. Här hittar du information om fiskevårdsbidrag och om hur du söker medel.
-
Publicerad: 12 november 2019
Projektet arbetar med att främja kommunikation och samarbete mellan olika aktörer, med målet att förbättra den ekologiska statusen i tre vattendrag i Halland.
-
Publicerad: 14 december 2015 • Uppdaterad: 27 februari 2020
Många vattenfåror är torrlagda på grund av vattenkraftsutbyggnad eftersom vattnet avleds via vattenkraftverken i stället för i de ursprungliga vattenfårorna. Rapporten är en kunskapssammanställning om vilka värden som är möjliga att återskapa om vattenflöden säkerställs i de ursprungliga fårorna.
-
Publicerad: 12 februari 2014 • Uppdaterad: 3 mars 2017
När vi bygger infrastruktur som vatten- och vindkraftverk, bygger längs våra stränder och muddrar påverkar vi på olika sätt miljön. Genom att ta hänsyn till höga naturvärden och använda bästa tillgängliga teknik kan negativ påverkan på miljön minskas.
-
Publicerad: 9 januari 2020
Målet med projektet är att i dialog med lantbrukare och andra aktörer identifiera incitament för markägare att upplåta mark till åtgärder som minskar övergödning och ökar landskapets vattenhållande kapacitet.