Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 9 september 2022

Hitta på sidan

Intressanta möten och utbildningar i höst

Några av höstens intressanta möten och utbildningar för lokala åtgärdssamordnare kommer här. Hoppas vi ses!

Bild på bron i Varnhem Foto: Anna Ek

Bild på bron i Varnhem Foto: Anna Ek

Våtmarkskurs för Grepparådgivare

Jordbruksverket ger våtmarkskurs för Grepparådgivare i Kristianstad 12-13 oktober. I mån av plats kan även lokala åtgärdssamordnare delta.

Samverkan vid lokalt åtgärdsarbete

LEVA ordnar workshop i Göteborg torsdag 20 oktober kl 10-16.

Läs mer och anmäl dig till workshopen här

Lokalt engemang för vatten en workshop om samverkan vid lokalt åtgärdsarbete. Workshopen är en fortsättning på utbildningen i våras om lokal samverkan. Fokus på workshopen är den lokala samverkansprocessen och att ge stöd för ert eget arbete som åtgärdssamordnare utifrån era egna exempel och frågor.

Information om finansiering av lokala vattenvårdsåtgärder

LEVA bjuder in till digitalt möte tisdag 8 november kl 13-15.30.

Läs mer om informationsmötet här

Havs- och vattenmyndigheten, Jordbruksverket och Naturvårdsverket ger gemensam information om medel för lokala vattenvårdsåtgärder. Vi fokuserar på LOVA-medel, LONA-medel samt stöd och ersättningar inom jordbrukspolitiken. Boka datumet! Detaljerat program och anmälan kommer senare i september.

LRF:s stöd i det lokala åtgärdsarbetet

Lantbrukarnas riksförbund (LRF) bjuder in till digital dialog torsdag 10 november kl 13-14.30.

Anmäl dig genom att mejla Markus Hoffman (markus.hoffman@lrf.se)

Många lokala åtgärdssamordnare lyfter hur viktigt samarbetet med LRF är. LRF bjuder därför in till dialog hur de kan bidra i det lokala åtgärdsarbetet. LRF kommer berätta hur de är organiserade och hur du kommer i kontakt med LRF både lokalt, regionalt och nationellt. Markus Hoffman och lantbrukare Anders Richardsson berättar. Det kommer finnas tid för frågor och diskussion.

Våren 2023

I april 2023 planeras LEVA:s populära inspirationsdagar, denna gång på västkusten. Datum meddelas senare i höst.

Tidigare annonserade studiebesök vid Ståstorpsån i Skåne kommer att flyttas fram till våren 2023. Även Jordbruksverket tvådagarskurs Översiktskurs vatten genomförs troligen våren 2023.

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2024-01-15

    Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har inte förutsättningar att fortsätta samordna LEVA:s nationella stödfunktion för lokala åtgärdssamordnare efter 2023. HaV anser att lokal åtgärdssamordning har betydelse för att skapa en bättre havs- och vattenmiljö, och det är viktigt att möjligheten att finansiera lokal åtgärdssamordning fortsätter. Länsstyrelserna har ett fortsatt viktigt ansvar att stödja lokala aktörer som genomför åtgärder.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-11-20

    Jordbruksverket ger digital information om hur Greppa näringen arbetar och hur du som åtgärdssamordnare eller annan vattensamordnare kan samarbeta med Greppa i ditt arbete. Genom en samverkan kan vi bättre stötta åtgärdsarbetet och samordna aktiviteter!

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-10-09

    Några nya tips om möten och utbildningar framöver.

Publicerad: 2022-09-09
Sidansvarig: Webbredaktion