Havsplaneringsnyheter 17 maj 2024

Granskning av Förslag till ändrade havsplaner

Mellan den 16 maj och den 30 augusti 2024, pågår granskning av förslaget till ändrade havsplaner. Det är det sista tillfället att lämna synpunkter på förslaget innan det lämnas till regeringen för beslut.

Lillgrunds vindkraftpark i Öresund. 1

Lillgrunds vindkraftspark i Öresund. Foto: Ingvar Lagenfelt

Förslaget till ändrade havsplaner som skapar förutsättningar för havsbaserad vindkraft kan bli en viktig del i klimatomställningen. Samtidigt ställs stora krav på hänsyn till de intressen som redan finns i havet.

Nu önskar Havs- och vattenmyndigheten få in synpunkter på havsplanerna, innan de skickas till regeringen för beslut.

Läs hela nyheten här.

Fler nyheter

  1. Aktuellt 2024-06-20

    Havs- och vattenmyndigheten deltar under Almedalsveckan för att diskutera vattenkonflikter, strategier för att säkerställa vattenbehov, och planeringen för utökad vindkraft till havs. Programmet inkluderar frukostmingel, paneldiskussioner och fokus på Östersjöns miljötillstånd.

  2. Aktuellt 2024-06-19

    Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har beslutat att lämna ett extra bidrag till Länsstyrelserna med drygt 22 000 000 kronor för kalkning, restaurering och åtgärder mot invasiva arter.

  3. Aktuellt 2024-06-17

    Har du sett något ovanligt vid havet? Undrar du över något i kustmiljön? Länsstyrelsernas marina informationscentraler vid kustområdena svarar på frågor och tar gärna emot dina observationer.

Publicerad: 2024-05-17
Sidansvarig: Webbredaktion