Nytt om fiskeregler 12 april 2022

Nu öppnar anmälan till försök med kameror på fiskefartyg

Nu är anmälan öppen för dig som vill delta i försöket med kameror och sensorer (REM – Remote Electronic Monitoring) ombord på fiskebåtar. Syftet med försöket är att tillsammans med fisket undersöka hur en framtida fiskerikontroll med fullt införd REM kan fungera.

Illustration kameraslutare med fiskar i fokus.

Vi väljer att ansökan sker genom upphandling och anbudsförfarande för att du som ansöker ska behandlas jämlikt och rättvist. Det innebär att du själv fyller i de uppgifter HaV behöver för att göra sitt urval. Efter anbudsperiodens slut väljer HaV de fartyg som bäst uppfyller kraven att delta i försöket. Deltagare får ersättning för sitt arbete under medverkan i försöket.

Under maj kommer HaV att meddela vilka fartyg som är antagna att delta i försöket.

HaV söker fartyg från följande fiskerier:

 • fiske med trål efter demersala arter fisk och kräfta
 • fiske efter nordhavsräka
 • fiske med trål efter pelagiska arter

Vill du vara med i försöket anmäler du ditt intresse genom att fylla anbudsformuläret senast den 9 maj på KommersAnnons.

Här hittar du mer information om försöket med kameror och sensorer.

Om du undrar över något, ställ din fråga via www.kommersannons eller delta i informationsmöte den 22 april klockan 10-12. Anmäl dig till mötet på rem@havochvatten.se

Fler nyheter

 1. Aktuellt 2022-05-16

  Verksamhetsstrateg vid HaV som tillsammans med kollegorna Margareta Lundin Unger och Lennart Sorby författat den nya rapporten En hållbar vattenresursförvaltning.

 2. Aktuellt 2022-05-16

  Ett nytt webbaserat system ger kunskaper som är nyttiga för alla som planerar och utför arbeten i vattenmiljöer.

 3. Aktuellt 2022-05-15

  Idag den tredje söndagen i maj är det Östersjötumlarens dag. Kanske finns bara 500 djur kvar. Ett av de största hoten är oavsiktlig bifångst. Havs- och vattenmyndigheten arbetar nu med ett förslag som ska minska riskerna.

Publicerad: 2022-04-12
Sidansvarig: Webbredaktion