Nytt om fiskeregler 12 april 2022

Nu öppnar anmälan till försök med kameror på fiskefartyg

Nu är anmälan öppen för dig som vill delta i försöket med kameror och sensorer (REM – Remote Electronic Monitoring) ombord på fiskebåtar. Syftet med försöket är att tillsammans med fisket undersöka hur en framtida fiskerikontroll med fullt införd REM kan fungera.

Illustration kameraslutare med fiskar i fokus.

Vi väljer att ansökan sker genom upphandling och anbudsförfarande för att du som ansöker ska behandlas jämlikt och rättvist. Det innebär att du själv fyller i de uppgifter HaV behöver för att göra sitt urval. Efter anbudsperiodens slut väljer HaV de fartyg som bäst uppfyller kraven att delta i försöket. Deltagare får ersättning för sitt arbete under medverkan i försöket.

Under maj kommer HaV att meddela vilka fartyg som är antagna att delta i försöket.

HaV söker fartyg från följande fiskerier:

 • fiske med trål efter demersala arter fisk och kräfta
 • fiske efter nordhavsräka
 • fiske med trål efter pelagiska arter

Vill du vara med i försöket anmäler du ditt intresse genom att fylla anbudsformuläret senast den 9 maj på KommersAnnons.

Här hittar du mer information om försöket med kameror och sensorer.

Om du undrar över något, ställ din fråga via www.kommersannons eller delta i informationsmöte den 22 april klockan 10-12. Anmäl dig till mötet på rem@havochvatten.se

Fler nyheter

 1. Aktuellt 2022-10-03

  Många viktiga miljöåtgärder genomförs för våra hav, sjöar och vattendrag. Det är en av ljuspunkterna som lyfts fram när HaV:s utredare gör en fördjupad utvärdering av arbetet för att nå de tre miljökvalitetsmål som myndigheten ansvarar för att följa upp.

 2. Aktuellt 2022-09-30

  Tillsammans med Kustbevakningen gör HaV regelbundet riktade insatser inom fiskerikontroll under begränsade tidsperioder, så kallade pådrag. De syftar till att kontrollera regelefterlevnaden inom specifika fisken och genomförs när dessa är som intensivast.

 3. Aktuellt 2022-09-29

  16-17 november är du välkommen till Sveriges femte konferens kring restaurering i marin miljö.

Publicerad: 2022-04-12
Sidansvarig: Webbredaktion