Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 24 september 2021

Ny remissomgång för kompletteringar av rapport

I nyhetsbrevet får du läsa om Miljödepartementet senaste remiss på de kompletteringar till Havs- och vattenmyndighetens rapport och projekts planerade aktivitet på Innovationsveckan.

Miljödepartementet gick ut med en andra remissomgång genom en promemoria för Producentansvar för fiskeredskap – kompletteringar till Havs- och vattenmyndighetens rapport.

Det går att yttra sig på remissen fram till den 18 oktober.

Läs Remissen

Efter remissomgångarna planerar Regeringskansliet att rapporterar in genomförandet av hela engångsplastdirektivet efter den 1 november.

För mer information besök projektets hemsida

Anmäl dig till Innovationsveckan 8 oktober

Hur kan du som producent, importör eller återförsäljare av fiskeredskap i plast förbereda dig inför ett kommande producentansvar och vad är viktigt för dig och för dina kunder? Är du aktiv fritidsfiskare eller yrkesfiskare (inkl. vattenbruk) kan du även vara med och utveckla framtidens producentansvar för fiskeredskap av plast.

Innovationsveckan är ett initiativ från Sveriges Kommuner och Regioner, Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet, Upphandlingsmyndigheten och DIGG – Myndigheten för digital förvaltning.

Fler nyheter

  1. Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 2023-03-20

    Den 28 februari avslutades SPIRAL-projektet, Smart policyutvecklingen för producentansvaret för fiskeredskap av plast.

  2. Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 2022-04-11

    Sista veckan i mars blev intensiv i SPIRAL-projektet. Vi jobbade med att hitta lösningar på friåkarproblemet i ett tre-dagars hackaton, och borrade djupare i frågan om vilka redskap som skulle kunna ingå i producentansvaret för fiskeredskap i en workshop. Just nu fokuserar vi också på att göra testrapporteringen av redskap som satts på marknaden så bra som möjligt. Och arbetet inför testkörningen av insamling av uttjänta redskap pågår också. Vi ser fram emot en spännande vår och önskar er alla en glad påsk!

  3. Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 2022-03-17

    Just nu fokuserar vi på att hitta lösningar som förhindrar att man kan kringgå producentansvaret för fiskeredskap till exempel genom privatimport.

Publicerad: 2021-09-24
Sidansvarig: Webbredaktion