Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 24 september 2021

Ny remissomgång för kompletteringar av rapport

I nyhetsbrevet får du läsa om Miljödepartementet senaste remiss på de kompletteringar till Havs- och vattenmyndighetens rapport och projekts planerade aktivitet på Innovationsveckan.

Miljödepartementet gick ut med en andra remissomgång genom en promemoria för Producentansvar för fiskeredskap – kompletteringar till Havs- och vattenmyndighetens rapport.

Det går att yttra sig på remissen fram till den 18 oktober.

Läs Remissen

Efter remissomgångarna planerar Regeringskansliet att rapporterar in genomförandet av hela engångsplastdirektivet efter den 1 november.

För mer information besök projektets hemsida

Anmäl dig till Innovationsveckan 8 oktober

Hur kan du som producent, importör eller återförsäljare av fiskeredskap i plast förbereda dig inför ett kommande producentansvar och vad är viktigt för dig och för dina kunder? Är du aktiv fritidsfiskare eller yrkesfiskare (inkl. vattenbruk) kan du även vara med och utveckla framtidens producentansvar för fiskeredskap av plast.

Innovationsveckan är ett initiativ från Sveriges Kommuner och Regioner, Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet, Upphandlingsmyndigheten och DIGG – Myndigheten för digital förvaltning.

Anmäl dig här

Fler nyheter

  1. Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 2021-10-14

    Denna månad kan du bland annat läsa om SPIRAL-projektet som presenterades på Innovationsveckan och om kommande workshops.

Publicerad: 2021-09-24
Sidansvarig: Webbredaktion