Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 23 november 2022

Hitta på sidan

Välkomna till Orust på inspirationsdagar!

LEVA och Orust kommun bjuder in till inspirationsdagar 25-26 april 2023. Boka in datumen så kommer mer information och anmälan under våren.

Våtmarken Glädjefrid på Orust. Foto: Andreas Höglind

Våtmarken Glädjefrid på Orust. Foto: Andreas Höglind

Orust kommun har länge arbetat aktivt med att samordna och genomföra lokala åtgärder. De har haft en specifik åtgärdssamordnare sedan 2019 och var ett av LEVAs pilotområden 2019-2021. Under fältturen dag ett kommer vi besöka genomförda åtgärder, exempelvis våtmarker, restaurerade vattendrag och dikesåtgärder, samt njuta av saltstänkta vindar och doften av tång. Under dag två sker information, dialog och erfarenhetsutbyte om lokalt åtgärdsarbete.

Läs mer om Inspirationsdagarna i HaVs kalender

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2024-01-15

    Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har inte förutsättningar att fortsätta samordna LEVA:s nationella stödfunktion för lokala åtgärdssamordnare efter 2023. HaV anser att lokal åtgärdssamordning har betydelse för att skapa en bättre havs- och vattenmiljö, och det är viktigt att möjligheten att finansiera lokal åtgärdssamordning fortsätter. Länsstyrelserna har ett fortsatt viktigt ansvar att stödja lokala aktörer som genomför åtgärder.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-11-20

    Jordbruksverket ger digital information om hur Greppa näringen arbetar och hur du som åtgärdssamordnare eller annan vattensamordnare kan samarbeta med Greppa i ditt arbete. Genom en samverkan kan vi bättre stötta åtgärdsarbetet och samordna aktiviteter!

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-10-09

    Några nya tips om möten och utbildningar framöver.

Publicerad: 2022-11-23
Sidansvarig: Webbredaktion