Arkiv - Aktuellt 16 mars 2021

Se föreläsningar om Antarktis ekosystem

I februari 2021 arrangerades ett symposium om Antarktis ekosystem i ett förändrat klimat samt Sveriges utmaningar och möjligheter som ordförande för CCAMLR, kommissionen för bevarande av marina levande tillgångar i Antarktis. Nu kan du ta del av dokumentationen från dagen.

Under symposiet, som arrangerades av Havs- och vattenmyndigheten, Polarforskningssekretariatet, Kungliga Vetenskapsakademin och Nationalkommittén för globala miljöförändringar, diskuterades de största utmaningarna för att få en hållbar förvaltning av Antarktis.

Deltagarna fick insikt i hur svensk forskning bidrar till ekosystembaserad förvaltning av Antarktis. Syftet med symposiet var att väcka intresse för och belysa svensk Antarktisforskning och öka förståelsen för hur forskning och förvaltning av Antarktis hänger ihop.

Dagen avslutades med en lansering av det svenska ordförandeskapet i CCAMLR, 2020–2022. Under dagen deltog Kronprinsessan Victoria och utrikesminister Ann Linde bland många andra.

Filmer och dokumentation

Vi tackar alla deltagare för ett lyckat symposium! Vi har samlat alla föreläsningar och du är varmt välkommen att ta del av filmer och annan dokumentation.

Röster från dagen

"Tack för ett väl genomfört och intressant symposium!"

"TACK!"

"Tack för ett bra upplägg och väldigt duktig moderator!"

"Fick ut mer av symposiet än väntat! Stort tack! "

"Mycket proffsigt genomfört, både teknik och innehåll var mycket bra."

"Snyggt jobbat! "

"Vilket imponerande program!"

Fler nyheter

  1. Aktuellt 2025-05-08

    Du är omvärldsanalytiker på Östersjöcentrum vid Stockholms universitet. Du är också en av talarna på årets Havs- och vattenforum 21-22 maj.

  2. Nytt om fiskeregler 2025-05-08

    På onsdag den 14 maj mellan kl. 12:00-14:00 utför vi systemunderhåll. Det kan därför förekomma störningar på vissa e-tjänster som rör fiskets rapportering.

  3. Aktuellt 2025-05-05

    26 fiskarter har påträffats där. Havsforskningsrådet ICES klassar den som ”vildlaxälv” med självreproducerande laxbestånd. Testeboån i Gästrikland är nu i fokus för åtgärder för att skapa fria vandringsvägar och återskapa åns ursprungliga ekologiska funktioner och skyddsvärda livsmiljöer. HaV stöttar arbetet.

Publicerad: 2021-03-16
Sidansvarig: Webbredaktion