Aktuellt 8 juni 2023

Ansöker om muddring i Röyttä farled i Torneå

Finska Trafikledsverket och Outokumpu Stainless Oy har ansökt om tillstånd för muddring av Röyttä farled i Torneå och anläggande av en ny utfyllnadsbassäng.

Muddring, bilden tagen vid annat tillfälle. Foto: Eva S Andersson

Områdena som ska muddras ligger i gränsområdena på båda sidorna av farleden. Den teoretiska sammanlagda muddringsmängden är cirka 300 000 tfm3 (tfm3= teoretiska fasta kubikmeter). Muddringsmassorna ska läggas upp intill land i havsområdet vid Kuusiluodonselkä. I den totala muddringsmängden inbegrips cirka 22 000 tfm3 för muddring av utfyllnadsbassängen. Arbetena bedöms vara färdigställda i sin helhet efter cirka 10 år.

Läs kungörelsen här.

Fler nyheter

  1. Aktuellt 2024-10-16

    Vill du förbättra havs- och vattenmiljöer? Då finns det en rad ekonomiska bidrag att söka. Vi har ställt samman de vi känner till i en sökbar tabell.

  2. Aktuellt 2024-10-11

    HaV har fått i uppdrag av regeringen att genomföra ett tidsbegränsat vetenskapligt projekt. Det ska motsvara en utflyttning av trålgränsen för fartyg som fiskar efter pelagiska arter i Östersjön. Ett av försöksområdena ska nu stämmas av med EU-kommissionen.

  3. Aktuellt 2024-10-11

    Har du fångat en hummer som är död eller verkar sjuk? Rapportera gärna ditt fynd till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt.

Publicerad: 2023-06-08
Sidansvarig: Webbredaktion