Aktuellt 20 mars 2023

Jobbar din organisation för ett hållbart fiske?

Jobbar du i en ideell organisation som vill få hållbart fiske i Östersjöregionen? Då finns det pengar att söka.

Yrkesfiskare i Simrishamn

Foto: Natalie Greppi.

Via havs- och vattenmiljöanslaget stöttar HaV ideella organisationer som bidrar till att uppnå hållbart fiske genom att påverka utvecklingen av EU:s och annan internationell fiskeripolitik.

Östersjöfisket i fokus

Svenska ideella organisationer kan under 2023 söka medel för arbete som avser bevarande, restaurering, och hållbart nyttjande av marina ekosystem och ekosystemtjänster, med fokus på fisket i Östersjöregionen. Totalt har HaV avsatt 1 800 000 kronor för dessa ändamål.

– Konkret kan det till exempel handla om analys, forskning, samordning och kommunikation där man belyser aktuell situation och bidrar till ny kunskap kring ekosystembaserad förvaltning av regionala fiskbestånd, säger Daniel Ghebrezghi, utredare vid HaV.

Läs mer här:

Fler nyheter

  1. Aktuellt 2024-04-26

    Vilka fiskehamnar ska klassas som riksintressen? Ämnet har väckt medias uppmärksamhet i dagarna. Här svarar Mats Svensson, chef för HaV:s avdelning för havsförvaltning, på några grundläggande frågor.

  2. Aktuellt 2024-04-24

    HaV och Kustbevakningen fokuserar på räkfisket under fem veckor.

  3. Aktuellt 2024-04-24

    Helcom, kommissionen som startades för att skydda Östersjöns miljö och genomföra Helsingforskonventionen, fyller 50 i dagarna. Här berättar Linda Rydell, utredare på HaV, om hur hon bidrar till samarbetet och hur hon ser på Helcoms framtid.

Publicerad: 2023-03-20
Sidansvarig: Webbredaktion