Aktuellt • 16 mars 2021
Se föreläsningar om Antarktis ekosystem
I februari 2021 arrangerades ett symposium om Antarktis ekosystem i ett förändrat klimat samt Sveriges utmaningar och möjligheter som ordförande för CCAMLR, kommissionen för bevarande av marina levande tillgångar i Antarktis. Nu kan du ta del av dokumentationen från dagen.

Kungspingviner på Sydgeorgien. Fotograf: Steven Zeff/Azote
Under symposiet, som arrangerades av Havs- och vattenmyndigheten, Polarforskningssekretariatet, Kungliga Vetenskapsakademin och Nationalkommittén för globala miljöförändringar, diskuterades de största utmaningarna för att få en hållbar förvaltning av Antarktis.
Deltagarna fick insikt i hur svensk forskning bidrar till ekosystembaserad förvaltning av Antarktis. Syftet med symposiet var att väcka intresse för och belysa svensk Antarktisforskning och öka förståelsen för hur forskning och förvaltning av Antarktis hänger ihop.
Dagen avslutades med en lansering av det svenska ordförandeskapet i CCAMLR, 2020–2022. Under dagen deltog Kronprinsessan Victoria och utrikesminister Ann Linde bland många andra.
Filmer och dokumentation
Vi tackar alla deltagare för ett lyckat symposium! Vi har samlat alla föreläsningar och du är varmt välkommen att ta del av filmer och annan dokumentation.
Röster från dagen
"Tack för ett väl genomfört och intressant symposium!"
"TACK!"
"Tack för ett bra upplägg och väldigt duktig moderator!"
"Fick ut mer av symposiet än väntat! Stort tack! ""Mycket proffsigt genomfört, både teknik och innehåll var mycket bra."
"Snyggt jobbat! "
"Vilket imponerande program!"
Fler nyheter
-
Aktuellt • 2023-06-05
91 procent av de 461 svenska EU-baden har utmärkt, bra eller tillfredsställande vattenkvalitet. Antalet bad med klassificeringen utmärkt har ökat något jämfört med 2022. Det visar HaV:s rapport ”Sveriges badvattenkvalitet – inför badsäsongen 2023”.
-
Aktuellt • 2023-06-02
HaV och Naturvårdsverket har på uppdrag av regeringen rapporterat utfästelser om skydd och återställande av natur till EU-kommissionen. Utfästelserna är Sveriges bidrag till målen i EU:s strategi om biologisk mångfald 2030.
-
Aktuellt • 2023-06-02
Den 31 maj 2023 presenterade det internationella havsforskningsrådet (ICES) sina vetenskapliga råd för fångst av vissa fisk- och skaldjursbestånd i Östersjön.