Nytt om fiskeregler 12 december 2023

Hitta på sidan

Kustkvoten för sill i västra Östersjön tillförs ytterligare drygt 24 ton

Den svenska totalkvoten för sill i västra Östersjön är mycket begränsad år 2023. Hela den svenska kvoten på 140 ton är avsatt till det småskaliga fisket på kustkvoten och kvotnyttjandet är högt.

Havs- och vattenmyndigheten kunde tidigare i höstas, genom kvotbyten med Danmark, tillföra kustkvoten i västra Östersjön ytterligare drygt 104 ton sill. Dessa kvantiteter är nu nästan slut och Havs- och vattenmyndigheten har nu, genom ytterligare kvotbyten, fått möjlighet att tillföra kustkvoten i västra Östersjön ytterligare drygt 24 ton sill. Bytet har möjliggjorts genom att nyttja outnyttjade kvantiteter för skarpsill i Östersjön.

Fler nyheter

  1. Aktuellt 2024-04-26

    Vilka fiskehamnar ska klassas som riksintressen? Ämnet har väckt medias uppmärksamhet i dagarna. Här svarar Mats Svensson, chef för HaV:s avdelning för havsförvaltning, på några grundläggande frågor.

  2. Aktuellt 2024-04-24

    HaV och Kustbevakningen fokuserar på räkfisket under fem veckor.

  3. Aktuellt 2024-04-24

    Helcom, kommissionen som startades för att skydda Östersjöns miljö och genomföra Helsingforskonventionen, fyller 50 i dagarna. Här berättar Linda Rydell, utredare på HaV, om hur hon bidrar till samarbetet och hur hon ser på Helcoms framtid.

Publicerad: 2023-12-12
Sidansvarig: Webbredaktion