Nytt om fiskeregler 1 juli 2022

Extratilldelning av fiskemöjligheter har gjorts för vissa arter i Västerhavet

Havs-och vattenmyndigheten har fördelat ut ytterligare kvantiteter av fiskemöjligheter för vissa arter/områden inom det demersala fisket då TAC- och kvotförordningen för Västerhavet har uppdaterats.

En uppdaterad kvotförordning gällande fiskemöjligheter i Västerhavet har beslutats och publicerats den 30 juni 2022. Havs- och vattenmyndigheten har bland annat därför gjort en extratilldelning av nordhavsräka i Skagerrak/Kattegatt, där kvoten har uppdaterats. Sparade kvantiteter för år 2021 har överförts och fördelats ut.

Du som har fått extratilldelning kan nu se din individuella tilldelning i systemet för överlåtelser, Fiskerätt. Uppdaterade beslut om demersala fiskemöjligheter som ersätter tidigare beslut kommer skickas till berörda tillståndshavare med post.

För nedanstående kvoter har sparad kvantitet fördelats

  • Rödspotta Skagerrak
  • Vitling Skagerrak/Kattegatt
  • Havskräfta Skagerrak/Kattegatt
  • Kolja Skagerrak/Kattegatt
  • Gråsej Nordsjön (Joint)/Skagerrak/Kattegatt
  • Kolja Nordsjön (Joint)

Fler nyheter

  1. Nytt om fiskeregler 2024-04-18

    Remissen gick ut igår till regioner och producentorganisationer.

  2. Nytt om fiskeregler 2024-03-28

    Havs- och vattenmyndigheten har beslutat att införa 12 nya fredningsområden i Uppsala, Stockholms, Östergötlands och Blekinge län samt att införa förändringar i ett par befintliga fredningsområden.

  3. Nytt om fiskeregler 2024-03-27

    Snart infaller de fredningsperioder för att skydda lekande sill/strömming i Östersjön som ministerrådet beslutade i oktober förra året.

Publicerad: 2022-07-01
Sidansvarig: Webbredaktion