Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 17 mars 2022

Säljer du fiskeredskap? Hur förhindrar vi att privatimport kringgår producentansvaret?

Just nu fokuserar vi på att hitta lösningar som förhindrar att man kan kringgå producentansvaret för fiskeredskap till exempel genom privatimport.

Just nu fokuserar vi på att hitta lösningar som förhindrar att man kan kringgå producentansvaret för fiskeredskap till exempel genom privatimport. Har du tips, idéer eller bra exempel på lösningar? Dela med dig till Henrik Nilsson, henrik.nilsson2@havochvatten.se

Fler nyheter

  1. Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 2023-03-20

    Den 28 februari avslutades SPIRAL-projektet, Smart policyutvecklingen för producentansvaret för fiskeredskap av plast.

  2. Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 2022-04-11

    Sista veckan i mars blev intensiv i SPIRAL-projektet. Vi jobbade med att hitta lösningar på friåkarproblemet i ett tre-dagars hackaton, och borrade djupare i frågan om vilka redskap som skulle kunna ingå i producentansvaret för fiskeredskap i en workshop. Just nu fokuserar vi också på att göra testrapporteringen av redskap som satts på marknaden så bra som möjligt. Och arbetet inför testkörningen av insamling av uttjänta redskap pågår också. Vi ser fram emot en spännande vår och önskar er alla en glad påsk!

  3. Nyhetsbrev producentansvar för fiskeredskap 2022-03-03

    Det händer mycket i SPIRAL-projektet just nu. Arbetet med att bidra med underlag till kommande producentansvaret pågår för fullt, närmast med en workshop om vilka redskap som föreslås ingå i förordningen. Det viktiga standardiseringsarbetet börjar också ta form. Under 2022 kommer vi också att inleda tester med både insamling och rapportering, men först bryter vi vardagen för ett hackaton.

Publicerad: 2022-03-17
Sidansvarig: Webbredaktion