Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 1 juni 2023

Hitta på sidan

Tips inför hösten

Dags att börja planera höstens utbildningar och möten! Här kommer några nyheter och några påminnelser.

Sommarpaddling. Foto: Natalie Greppi

Foto: Natalie Greppi.

Evenemang i höst

Rich waters inspirationsdagar för vattenvård i jordbruket 6-7 september

Nu är anmälan öppen. Västerås 6-7 september, det finns även möjlighet att delta digitalt. Länk till program och anmälan.

Digital grundkurs om samverkan för åtgärdssamordnare

Boka in tisdag 19 september kl 9-12 om du är intresserad av samverkan i det lokala åtgärdsarbetet. Kursen ges av SLU och HaV. Anmälningslänk kommer senare och påminns om i kommande nyhetsbrev.

Utbildning om SMHI:s vattenwebb

SMHI ger digital utbildning om vattenwebben onsdag 27 september kl 13-15.

SMHI ger kursen vid fler datum, men detta tillfälle är specifikt inriktat på de lokala åtgärdssamordnarnas behov. Mer information och anmälan kommer i kommande nyhetsbrev, men boka datumet redan nu! Du får gärna redan nu mejla Maud på SMHI om dina önskemål på kursens innehåll: Maud.Nilsson@smhi.se

Länk till vattenwebben.

Workshop: Hur skapar vi ett multifunktionellt våtmarkslandskap?

SLU välkomnar till workshop inom Naturvårdsverkets forskningssatsning ”Våtmarkers ekosystemtjänster” där forskare presenterar nya råd om våtmarksanläggning och restaurering. Workshopen riktar sig till åtgärdssamordnare, länsstyrelsernas våtmarkshandläggare, samordnare och andra våtmarksintresserade. Workshopen anordnas vid två tillfällen, i Uppsala och Halmstad.

Vattendagarna

Svenska föreningen för limnologi bjuder in till Hässleholm 3-5 oktober. Länk till mer information.

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2024-01-15

    Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har inte förutsättningar att fortsätta samordna LEVA:s nationella stödfunktion för lokala åtgärdssamordnare efter 2023. HaV anser att lokal åtgärdssamordning har betydelse för att skapa en bättre havs- och vattenmiljö, och det är viktigt att möjligheten att finansiera lokal åtgärdssamordning fortsätter. Länsstyrelserna har ett fortsatt viktigt ansvar att stödja lokala aktörer som genomför åtgärder.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-11-20

    Jordbruksverket ger digital information om hur Greppa näringen arbetar och hur du som åtgärdssamordnare eller annan vattensamordnare kan samarbeta med Greppa i ditt arbete. Genom en samverkan kan vi bättre stötta åtgärdsarbetet och samordna aktiviteter!

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-10-09

    Några nya tips om möten och utbildningar framöver.

Publicerad: 2023-06-01
Sidansvarig: Webbredaktion