Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 4 maj 2023

Hitta på sidan

Åtgärdsarbete på Orust

Orust kommun stod för ett uppskattat värdskap när ännu en omgång av LEVA:s inspirationsdagar gick av stapeln förra veckan.

Anlagd våtmark på Orust. Foto: Anna Ek

Anlagd våtmark på Orust. Foto: Anna Ek

Lärkorna drillande för fullt och västanvinden ven när lokala åtgärdssamordnaren Andreas Höglind visade runt på Orust. Återmeandring, våtmarker och avfasning av dikeskanter var bara några av åtgärderna. Läs mer om det pågående projektet.

Kristian Littke gav information om arbetet med 8+ fjordar där kommunerna Uddevalla, Stenungsund, Orust, Tjörn och Kungälv samarbetar för att förbättra fjordarna innanför Orust och Tjörn. Läs mer om 8+ fjordar.

Andra dagen gavs information från LEVA:s stödfunktion, vi fick veta mer om projektet Levande vikar på östkusten, vi hade grupparbete om LOVA-förordningen, och vi fick spännande inblickar i andra lokala åtgärdssamordnares arbete.

LEVA:s inspirationsdagar är en uppskattad mötesplats för erfarenhetsutbyte och för att knyta kontakter. Stort tack till värden Orust kommun och alla ni som kom på våra inspirationsdagar!

illustration av aktiviteter under inspirationsdagarna på orust

Andreas Höglind och Kristian Littke, Orust kommun, visar åtgärdsbehoven i ett litet men nog så viktigt vattendrag på Orust. Foto Anna Ek

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-06-01

    Dags att börja planera höstens utbildningar och möten! Här kommer några nyheter och några påminnelser.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-05-31

    Naturvårdsverket, Havs- och vattenmyndigheten och Skogsstyrelsen bjöd in våtmarkssamordnare, lokala åtgärdssamordnare och återvätningsplanerare till en träff för att ge möjlighet till erfarenhetsutbyte och samverkan.

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-05-03

    Missa inte följande mötesplatser för lokalt åtgärdsarbete.

Publicerad: 2023-05-04
Sidansvarig: Webbredaktion