Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 4 maj 2023

Hitta på sidan

Åtgärdsarbete på Orust

Orust kommun stod för ett uppskattat värdskap när ännu en omgång av LEVA:s inspirationsdagar gick av stapeln förra veckan.

Anlagd våtmark på Orust. Foto: Anna Ek

Anlagd våtmark på Orust. Foto: Anna Ek

Lärkorna drillande för fullt och västanvinden ven när lokala åtgärdssamordnaren Andreas Höglind visade runt på Orust. Återmeandring, våtmarker och avfasning av dikeskanter var bara några av åtgärderna. Läs mer om det pågående projektet.

Kristian Littke gav information om arbetet med 8+ fjordar där kommunerna Uddevalla, Stenungsund, Orust, Tjörn och Kungälv samarbetar för att förbättra fjordarna innanför Orust och Tjörn. Läs mer om 8+ fjordar.

Andra dagen gavs information från LEVA:s stödfunktion, vi fick veta mer om projektet Levande vikar på östkusten, vi hade grupparbete om LOVA-förordningen, och vi fick spännande inblickar i andra lokala åtgärdssamordnares arbete.

LEVA:s inspirationsdagar är en uppskattad mötesplats för erfarenhetsutbyte och för att knyta kontakter. Stort tack till värden Orust kommun och alla ni som kom på våra inspirationsdagar!

illustration av aktiviteter under inspirationsdagarna på orust

Andreas Höglind och Kristian Littke, Orust kommun, visar åtgärdsbehoven i ett litet men nog så viktigt vattendrag på Orust. Foto Anna Ek

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2024-01-15

    Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har inte förutsättningar att fortsätta samordna LEVA:s nationella stödfunktion för lokala åtgärdssamordnare efter 2023. HaV anser att lokal åtgärdssamordning har betydelse för att skapa en bättre havs- och vattenmiljö, och det är viktigt att möjligheten att finansiera lokal åtgärdssamordning fortsätter. Länsstyrelserna har ett fortsatt viktigt ansvar att stödja lokala aktörer som genomför åtgärder.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-11-20

    Jordbruksverket ger digital information om hur Greppa näringen arbetar och hur du som åtgärdssamordnare eller annan vattensamordnare kan samarbeta med Greppa i ditt arbete. Genom en samverkan kan vi bättre stötta åtgärdsarbetet och samordna aktiviteter!

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-10-09

    Några nya tips om möten och utbildningar framöver.

Publicerad: 2023-05-04
Sidansvarig: Webbredaktion