Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 23 januari 2023

Lokala åtgärdssamordnare erbjuds individuell handledning om samverkan

Under 2023 erbjuds åtgärdssamordnarna mer individuell handledning om lokal samverkan. Det kan vara allt ifrån kniviga situationer, hur man bygger en samverkansprocess i praktiken i sitt område eller hur man lägger upp ett möte.

Foto: Anna Ek

Under 2022 har LEVA:s stödfunktion i samarbete med Magnus Ljung på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, erbjudit stöd till lokala åtgärdssamordnare om samverkan. Utöver stödmaterialet på Havs- och vattenmyndighetens webb har vi har erbjudit digital grundutbildning samt haft workshop. Under 2023 erbjuds åtgärdssamordnarna mer individuell handledning om lokal samverkan. Det är åtgärdssamordnarens eget behov och funderingar som står i fokus och Magnus Ljung kan ge tips och råd hur du kan gå vidare. Det kan vara allt ifrån kniviga situationer, hur man bygger en samverkansprocess i praktiken i sitt område eller hur man lägger upp ett möte. Frågorna och behoven är dina!

För vem: lokala åtgärdssamordnare som genom samverkan skapar fler fysiska åtgärder. Du kan vara finansierad via LOVA-medel eller arbeta på vattenråd/vattenorganisation, kommun, länsstyrelse eller annan organisation med frivilligt lokalt vattenvårdsarbete. Gå gärna ihop med annan lokal åtgärdssamordnare som du samarbetar med och ha gemensam handledning, så räcker tillfällena till fler.

Omfattning och begränsning: Magnus har under våren möjlighet att reservera tio digitala handledningstillfällen om max 3 timmar per gång. En åtgärdssamordnare (eller grupp av åtgärdssamordnare om ni vill gå gemensamt) får tillgång till ett handledningstillfälle. Tidpunkt för handledningen kommer du överens om med Magnus i samband med bokningen.

Hur: Maila Magnus Ljung: magnus.ljung@slu.se Först till kvarn gäller. Handledningen sker digitalt.

Är du ny i rollen som lokal åtgärdssamordnare? LEVA planerar ny digital grundutbildning om samverkan. Maila intresse till Anna Ek anna.ek@havochvatten.se

Kom ihåg att även läsa LEVA:s stödmaterial om samverkan

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-01-17

    Arbetar du med åtgärdsarbete på landsbygden? Då kan det vara intressant att prenumerera på landsbygdsnätverkets nyhetsbrev.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2022-12-19

    Nu är anmälan öppen till Jordbruksverkets Översiktskurs vattenhushållning den 7-8 februari 2023 i Göteborg.

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2022-11-25

    I början av november bjöd Lantbrukarnas riksförbund in till samtal om hur LRF kan stödja lokala åtgärdssamordnare och det lokala åtgärdsarbetet. Här kommer en sammanfattning.

Publicerad: 2023-01-23
Sidansvarig: Webbredaktion