Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 25 november 2022

Hitta på sidan

Hur kan LRF stödja det lokala arbetet med vattenåtgärder?

I början av november bjöd Lantbrukarnas riksförbund in till samtal om hur LRF kan stödja lokala åtgärdssamordnare och det lokala åtgärdsarbetet. Här kommer en sammanfattning.

Anders Richardsson, ordf. LRF Halland. Foto: Markus Hoffman

Anders Richardsson, ordf. LRF Halland. Foto: Markus Hoffman

Många åtgärdssamordnare inom LEVA - Lokalt engagemang för vatten har lyft hur viktigt det lokala och regionala samarbetet med LRF är. Det kan vara alltifrån att bidra till förståelse för lantbrukets behov i vattenvårdsarbetet, delta i projektgrupper och arbetsgrupper, sprida information och knyta kontakter samt bidra med kunskap och lösningar i åtgärdsarbetet.

Målet med mötet var att underlätta för er som vill komma i kontakt med LRF, och LRF uppmanar alla att våga ta kontakt för att hitta samarbetsformer.

Inom LRF finns förtroendevalda organiserade i cirka 1 000 lokalavdelningar, 290 kommungrupper och 17 regioner. De anställda, som har sakkunskap inom olika områden, finns förutom på huvudkontoret i Stockholm på ett antal regionala kontor.

LRF anser sig ha en viktig roll att få till stånd arbetssättet med lokal åtgärdssamordning samt att skapa dialog om vattenåtgärder i jordbruket. Ta gärna kontakt med LRF i ett tidigt skede när ni startar olika vattenprojekt.

- Ett lokalt samtal gör att fler i bygden blir engagerade. Ta kontakt med oss på LRF lokalt eller regionalt, uppmanar Anders Richardsson, ordförande för LRF Halland och ledamot i LEVA:s styrgrupp.

Hur man hittar kontakter inom LRF

Gå in på LRFs webbsida: www.lrf.se

Nära mitten på sidan överst i en grön list hittar du ”Kontakta oss”.

Du kommer nu till en sida med central kontakt. I den högra spalten väljer du den region du vill få information om, och då kommer du hitta flera lokala nivåer där du väljer vilken nivå du vill hitta kontakter för:

  • Regionkontor: anställda
  • Regionstyrelse: förtroendevalda
  • Kommungrupper: förtroendevalda
  • Lokalavdelningar: förtroendevalda
  • LRF ungdom: förtroendevalda

Om du har svårt att hitta kontakter eller behöver hjälp och stöd från LRF är du välkommen att kontakta Markus Hoffman: markus.hoffman@lrf.se

/ Hälsar Markus Hoffman, vatten och hållbarhetsexpert (sitter även projektgrupp LEVA nationellt)

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2024-01-15

    Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har inte förutsättningar att fortsätta samordna LEVA:s nationella stödfunktion för lokala åtgärdssamordnare efter 2023. HaV anser att lokal åtgärdssamordning har betydelse för att skapa en bättre havs- och vattenmiljö, och det är viktigt att möjligheten att finansiera lokal åtgärdssamordning fortsätter. Länsstyrelserna har ett fortsatt viktigt ansvar att stödja lokala aktörer som genomför åtgärder.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-11-20

    Jordbruksverket ger digital information om hur Greppa näringen arbetar och hur du som åtgärdssamordnare eller annan vattensamordnare kan samarbeta med Greppa i ditt arbete. Genom en samverkan kan vi bättre stötta åtgärdsarbetet och samordna aktiviteter!

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-10-09

    Några nya tips om möten och utbildningar framöver.

Publicerad: 2022-11-25
Sidansvarig: Webbredaktion