Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 26 oktober 2022

Hitta på sidan

Översiktskurs vattenhushållning 7-8 februari 2023

Jordbruksverket håller sin uppskattade översiktskurs vattenhushållning 7-8 februari, passa på att boka in datumen i vårens kalender.

Ko på äng. Foto: Anna Ek

Ko på äng. Foto: Anna Ek

Jordbruksverket håller en 2-dagars översiktskurs i vattenhushållning 7-8 februari 2023 i Göteborg, en repris av den kurs de hade i Nässjö 2019 då många lokala åtgärdssamordnare deltog.

Syftet med kursen är att ge grundläggande kunskaper för hantering av vatten i odlingslandskapet med fokus på åtgärder. De tar upp juridiska och tekniska förutsättningar, men även odling med bra växtnäringsutnyttjande och minskad risk för miljö- och klimatpåverkan. Mer information om program och anmälan kommer på Jordbruksverkets hemsida senare i höst. Information kommer även spridas i detta nyhetsbrev.

Och när ni ändå bokar in i vårens kalender kan ni också boka in 25-26 april 2023 för LEVA:s inspirationsdagar på västkusten! Datumen har precis preliminärbokats, och inbjudan kommer senare i höst.

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2024-01-15

    Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har inte förutsättningar att fortsätta samordna LEVA:s nationella stödfunktion för lokala åtgärdssamordnare efter 2023. HaV anser att lokal åtgärdssamordning har betydelse för att skapa en bättre havs- och vattenmiljö, och det är viktigt att möjligheten att finansiera lokal åtgärdssamordning fortsätter. Länsstyrelserna har ett fortsatt viktigt ansvar att stödja lokala aktörer som genomför åtgärder.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-11-20

    Jordbruksverket ger digital information om hur Greppa näringen arbetar och hur du som åtgärdssamordnare eller annan vattensamordnare kan samarbeta med Greppa i ditt arbete. Genom en samverkan kan vi bättre stötta åtgärdsarbetet och samordna aktiviteter!

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-10-09

    Några nya tips om möten och utbildningar framöver.

Publicerad: 2022-10-26
Sidansvarig: Webbredaktion