Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 3 oktober 2022

Hitta på sidan

Nytt inom restaurering

Många av er som prenumererar på detta nyhetsbrev är även intresserade av restaurering av sjöar, vattendrag och marina miljöer. Så här kommer lite nyheter om restaurering för att stödja ert lokala åtgärdsarbete.

Dammån. Foto: Christina Lindhagen

Dammån. Foto: Christina Lindhagen

Nytt nyhetsbrev om restaurering

Havs- och vattenmyndigheten har startat ett alldeles nytt nyhetsbrev om restaurering i sjöar, vattendrag och marina miljöer. Här kommer du hitta rapporter, möten och utbildningar. Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Ny rapport om restaurering av vattendrag

Länsstyrelsen i Östergötland har tagit fram rapporten ”Restaurering av transportbegränsade vattendrag - en introduktion” på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten. Den är en bra introduktion till restaurering i vattendrag med finare sediment. Läs rapporten här.

Broschyr om maskinell restaurering

För dig som arbetar med sten i vattendrag kan denna nya broschyr också vara intressant.Så funkar maskinell restaurering - Rivers of life

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-05-04

    Orust kommun stod för ett uppskattat värdskap när ännu en omgång av LEVA:s inspirationsdagar gick av stapeln förra veckan.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-05-03

    Missa inte följande mötesplatser för lokalt åtgärdsarbete.

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-02-27

    Två nyheter från Vattenmyndigheterna som stödjer lokalt åtgärdsarbete. Och kom ihåg anmäla dig till inspirationsdagarna på Orust!

Publicerad: 2022-10-03
Sidansvarig: Webbredaktion