Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 30 mars 2021

Två nya karttjänster för att planera åtgärder mot övergödning

Vattenmyndigheterna har tagit fram två nya karttjänster för att underlätta planeringen av åtgärder mot övergödning. LEVA-områdena fick i förra veckan en introduktion till hur karttjänsterna kan användas.

Bildskärm.

Vattenmyndigheternas två nya karttjänster har gjorts för att underlätta för planeringen av åtgärder mot övergödning. Karttjänsterna består av befintliga kartskikt som kombinerats för att det ska vara enklare att hitta och kunna lägga olika skikt på varandra. Vattenmyndigheterna kommer fortsätta uppdatera och utveckla kartorna och tar gärna emot synpunkter på karttjänsterna.

Planeringsunderlag för åtgärder mot övergödning

Här är det lättast att börja. Genom olika flikar guidas du genom vad som är problemet och vad som behöver göras av olika verksamhetsområden.

LST WebbGIS Övergödningskartan

I denna karta kan du själv kombinera flera skikt och skapa en förståelse för det avrinningsområde du är intresserad av.

Fler nyheter

  1. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2024-01-15

    Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har inte förutsättningar att fortsätta samordna LEVA:s nationella stödfunktion för lokala åtgärdssamordnare efter 2023. HaV anser att lokal åtgärdssamordning har betydelse för att skapa en bättre havs- och vattenmiljö, och det är viktigt att möjligheten att finansiera lokal åtgärdssamordning fortsätter. Länsstyrelserna har ett fortsatt viktigt ansvar att stödja lokala aktörer som genomför åtgärder.

  2. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-11-20

    Jordbruksverket ger digital information om hur Greppa näringen arbetar och hur du som åtgärdssamordnare eller annan vattensamordnare kan samarbeta med Greppa i ditt arbete. Genom en samverkan kan vi bättre stötta åtgärdsarbetet och samordna aktiviteter!

  3. Nyheter om lokalt åtgärdsarbete 2023-10-09

    Några nya tips om möten och utbildningar framöver.

Publicerad: 2021-03-30
Sidansvarig: Webbredaktion