Aktuellt • 14 februari 2022
Ny webbplats för åtgärdsarbete mot förorenade sediment
Nu lanserar vi Renasediment.se – en sida för alla som deltar i eller är intresserade av arbetet med att åtgärda förorenade sediment.
Genom renasediment.se vill vi kunna förse alla som är intresserade av- och deltar i arbetet med att åtgärda förorenade sediment med både kunskap, fakta och verktyg för en effektivare hantering av förorenade sediment. Utöver den kunskap och de verktyg som redan finns på plats så kommer vi kontinuerligt att publicera resultaten från vårt regeringsuppdrag och den pågående miljömålsrådsåtgärden och andra nyheter på området.
Men ett framgångsrikt arbete kommer att kräva fortsatt utveckling och behov av ny kunskap. Genom denna sida vill vi därför också uppmuntra alla som deltar i sedimentarbetet att bidra i den fortsatta utvecklingen på området. Så välkommen in på sidan och anslut gärna till vårt branschnätverk. Och har du tankar och idéer kring sådant du saknar på sidan eller skulle vilja se mer av så hör gärna av dig via vårt webbformulär som finns på ”renasediment.se”.
Renasediment.se är en del av resultatet av vårt myndighetsgemensamma arbete inom regeringsuppdraget om förbättrad kunskap för åtgärder av förorenade sediment (RUFS), och ingår som en del i den nationella kunskapsplattform vi tar fram.
Regeringsuppdraget ska slutredovisas i januari 2023 och i januari 2022 lämnade vi in vår delredovisning där du kan läsa mer om uppdraget och vårt fortsatta arbetet.
Fler nyheter
-
Aktuellt • 2024-10-11
HaV har fått i uppdrag av regeringen att genomföra ett tidsbegränsat vetenskapligt projekt. Det ska motsvara en utflyttning av trålgränsen för fartyg som fiskar efter pelagiska arter i Östersjön. Ett av försöksområdena ska nu stämmas av med EU-kommissionen.
-
Aktuellt • 2024-10-11
Har du fångat en hummer som är död eller verkar sjuk? Rapportera gärna ditt fynd till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt.
-
Aktuellt • 2024-10-10
Miljoner människor fritidsfiskar. För att nå ett långsiktigt hållbart nyttjande av fiskresurserna är det viktigt att den som fiskar enkelt hittar de fiskeregler som gäller för valt område. Därför har länsstyrelserna och HaV utvecklat Svenska fiskeregler. Nu finns en ny version.