Aktuellt 1 oktober 2021

Samlar kunskap om dammar

Vilka effekter har dammar på erosion och stabilitet? Vilken betydelse har de för den biologiska mångfalden? Det här är några av de frågor som får svar i en sammanställning av aktuell kunskap om vattenkraftsdammar och andra dammars för- och nackdelar för naturvård och biologisk mångfald.

Foto: Maja Kristin Nylander

– Kunskapssammanställningen tar också upp dammars potentiella betydelse för att minska risken för övergödning och översvämningar jämfört med om de inte skulle finnas, säger Anders Skarstedt, utredare vid HaV.

Kunskapssammanställningen har tagits fram av HaV med stöd av andra berörda myndigheter inom ramen för ett regeringsuppdrag.

Fler nyheter

  1. Aktuellt 2024-04-26

    Vilka fiskehamnar ska klassas som riksintressen? Ämnet har väckt medias uppmärksamhet i dagarna. Här svarar Mats Svensson, chef för HaV:s avdelning för havsförvaltning, på några grundläggande frågor.

  2. Aktuellt 2024-04-24

    HaV och Kustbevakningen fokuserar på räkfisket under fem veckor.

  3. Aktuellt 2024-04-24

    Helcom, kommissionen som startades för att skydda Östersjöns miljö och genomföra Helsingforskonventionen, fyller 50 i dagarna. Här berättar Linda Rydell, utredare på HaV, om hur hon bidrar till samarbetet och hur hon ser på Helcoms framtid.

Publicerad: 2021-10-01
Sidansvarig: Webbredaktion