Nyheter om regeringsuppdrag trålgräns 5 december 2023

Analys och fortsatt dialog

Just nu pågår ett beredande arbete i projektet där underlag till förslag på områden analyseras och förslag på design för uppföljning diskuteras.

Foto från workshopmöte med HaV och den vetenskapliga kommitteen

Foto från workshopmöte med HaV och den vetenskapliga kommittéen. Foto: Jeanette Frykner.

I november under vecka 47 träffade projektet den vetenskapliga kommittén som har till uppgift att följa arbetet och att ge råd och att bidra med en vetenskaplig kunskap som är relevant för den vetenskapliga inramningen. Norbert Häubner från HaV höll i mötet och fokus var att prata förslag på uppföljning av områden.

HaV har också inlett dialog med de EU-medlemsstater som väntas ha ett intresse i förvaltningsåtgärder för det kommande försöket.

Planerade samråd kommer att hållas efter jul- och nyårshelgerna.

Fler nyheter

  1. Aktuellt 2024-05-08

    Sverige har nu fullgjort den tekniska rapporteringen för vattendirektivet till EU. Rapporteringen innehåller uppgifter om vattenmiljö och miljökvalitetsnormer för Sveriges drygt 27 000 vattenförekomster.

  2. Aktuellt 2024-05-06

    Naturvårdsverket utlyser medel till forskning om metoder för framtidens miljöövervakning och om att utveckla den ekosystembaserade förvaltningen av våra hav och sötvatten.

  3. Aktuellt 2024-05-06

    Var går trålgränsen i Kattegatt? Frågan har diskuterats i media på sistone. Här ger vi en bakgrund och en kort sammanfattning av det arbete på HaV som pågår just nu.

Publicerad: 2023-12-05
Sidansvarig: Webbredaktion