Aktuellt 11 juli 2022

Seminarier från Almedalen

Missade du våra sändningar från Almedalsveckan? Här har vi samlat inspelningar från våra seminarier.

Flera personer på en scen.

HaV var på plats under Almedalsveckan för att diskutera vattenresursen och dess förvaltning som en strategisk resurs för samhälle och ekosystem.

Sammanlagt anordnade vi fyra programpunkter. Samtliga spelades in och kan ses nedan. Flera medarbetare från HaV deltog också på andra arrangörers scener, på sidan Video från Almedalen hittar du alla inspelningar.

Fler nyheter

  1. Aktuellt 2024-05-16

    Förslaget till ändrade havsplaner som skapar förutsättningar för havsbaserad vindkraft kan bli en viktig del i klimatomställningen. Samtidigt ställs stora krav på hänsyn till de intressen som redan finns i havet.

  2. Aktuellt 2024-05-16

    Den internationella sjöfartsorganisationen IMO har nyligen antagit frivilliga riktlinjer för hur plastpellets ska transporteras till havs. Syftet är att undvika att de läcker ut i naturen vid fartygsolyckor eller om containrar faller överbord.

  3. Aktuellt 2024-05-08

    Sverige har nu fullgjort den tekniska rapporteringen för vattendirektivet till EU. Rapporteringen innehåller uppgifter om vattenmiljö och miljökvalitetsnormer för Sveriges drygt 27 000 vattenförekomster.

Publicerad: 2022-07-11
Sidansvarig: Webbredaktion