Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Ny webb för dina behov

Måndagen den 17 februari lanserar vi vår nya webb. Du kommer att se skillnaden direkt – fyra nya ingångar, 200 nya texter och ny design.

  • - Störst skillnad är att vi nu sätter våra besökares behov främst. Därför har vi jobbat på att göra det enklare på tre sätt. Du ska snabbt hitta rätt sida, lätt kunna förstå texten och hitta rätt kontaktuppgifter. Vår webb ska hjälpa dig att göra rätt i frågor som rör havs- och vattenmiljö, säger Kasper Holgers, kommunikatör och webbansvarig på Havs- och vattenmyndigheten, HaV.

Hemsidan har gjorts om från grunden. Under ett drygt års tid har man kartlagt besökarnas önskemål, inventerat och strukturerat om innehållet, skrivit nya texter och testat innehållet på olika besöksgrupper.

Bland de nya funktionerna märks en tydligare kontaktruta, sökbara föreskrifter och taggar för att snabbt hitta rätt information. Webbstrukturen har också plattats till – från sju till tre nivåer.

  • - Målet är att du ska nå rätt sida på högst tre klick. En annan del av förenklingsarbetet är att vi har anpassat texterna till de besökare som ska läsa dem, säger Kasper Holgers.

Var och en av de fyra ingångarna är riktad till olika målgrupper. Under den gröna ”Fisk & fritid”-ingången hittar man det mesta som har med allmänhetens och fiskets frågor att göra. Den blå ”Vägledning & lagar”-ingången är främst till för tjänstemän på länsstyrelser och kommuner. Därefter kommer samordningsingången, där all statistik och stora samarbeten finns samlade, exempelvis utredningen om Hanöbukten. Under ”Uppdrag & kontakt” hittar man det som rör HaV:s organisation. Här finns myndighetens medarbetarsidor, som fortfarande är öppna för alla.

  • - Mycket på webben har förändrats, både på och under ytan. Ett viktigt arbete är att vi har professionaliserat vår webborganisation. Numera har vi webbredaktörer med full koll på webbstruktur, tillgänglighet och språk, säger Kasper Holgers.
Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Publicerad: 2014-02-10
Uppdaterad: 2014-02-17

Sidansvarig: Webbredaktionen