Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Hack for Sweden

Hack for Sweden är ett unikt samarbete mellan 27 statliga myndigheter och organisationer som vill möjliggöra utveckling av nya tjänster och produkter.

Datum

11 mars – 12 mars

Deltagare

Studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och entreprenörer.

Plats

Stockholms universitets och eGovlabs lokaler i Kista, Stockholm.

Mer information och anmälan.

Hack for Sweden är en tävling där uppgiften för deltagarna är att under 24 timmar lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data. Hack for Sweden är också ett unikt samarbete mellan 27 statliga myndigheter och organisationer som vill möjliggöra utveckling av nya tjänster och produkter med hjälp av myndigheters öppna data. Havs- och vattenmyndigheten är en av dem.

Hack for Sweden vänder sig till studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och entreprenörer. Tävlingen arrangerades första gången mars 2014. Nästa tävling äger rum helgen den 11-12 mars i Kista.

Utmaningarna för deltagarna handlar 2017 om samhällsbyggnad, miljöinformation samt turism och friluftsliv men det finns också ett öppet spår.

En jury utser vinnarna. Priset Hack for Sweden Award delas ut till det lag eller den deltagare som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande lösningen eller konceptet som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data. Priset är att delta i en valfri, för området relevant, konferens till ett värde av 10 000 kr per person inklusive eventuella rese- och logikostnader.

Det delas även ut pris till Bästa visualisering/dataanalys, Bästa nytta för allmänheten, Bästa IoT-lösning samt Deltagarnas pris.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Publicerad: 2016-12-23

Sidansvarig: Webbredaktionen