Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Gis

Utbildningar i GIS

Tips för dig som känner att du behöver komma igång med kartarbete eller komma vidare med GIS-arbete.

Kom igång med GIS - en enhetsworkshop

Internt för HaV:s medarbetare håller vi en kortare, praktiskt workshop för dig som vill förstå mer av dina geografiska underlag eller vill använda dem för att göra kartbilder för rapporter, presentationer med mera.

Läs mer på "Kom igång med GIS".

Självstudier på nätet

Det finns många resurser på nätet kring arbete med kartor och GIS (geografiska informationssystem). Här har vi plockat ut några tips på webbplatser vi rekommenderar för dig på HaV. De bygger på GIS-programmet QGIS som du även får använda i workshoppen ovan:

Introduktion till QGIS (svenska), QGIS Traning Material (engelska) samt en QGIS-introduktionsfilm på YouTube som visar grunderna.

Böcker i biblioteket

Det finns en del böcker i HaV:s bibliotek som du kan låna. Några exempel: The Art of Illustrated Maps, Mastering QGIS, Learning QGIS, QGIS Map Design.

Kurser

Vill du gå en grundligare utbildning inom GIS hänvisar vi till Göteborgsuniversitet som har öppna, nätbaserade kurser. Vi rekommenderar först och främst "Geografiska informationssystem (GIS) - introduktion". Men många fler kurser finns, sök exempelvis på universiteten i Karlstad, Stochkholm och Göteborg.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Gis