Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Gis

Utbildning

Om du känner att du behöver komma igång med kartarbete eller komma vidare med gis-verktyg hittar du här några tips.

Kom igång med Gis - en enhetsworkshop

Internt håller vi "Kom igång med Gis", en tvåtimmars praktisk workshop för dig som vill ta det första steget med att använda kartor i arbetet på HaV. Vi täcker in det enklaste och du får skapa kartor på webben och i ett gis-program.

Vi gör den ihop med dig eller med några till från din enhet. Kontakta någon av oss via gis@havochvatten.se så hittar vi ett datum.

Självstudier på nätet

Det finns många resurser på nätet kring arbete med kartor och gis (geografiska informationssystem). Här har vi plockat ut några vi rekommenderar för dig på HaV.

De flesta bygger på gis-programmet QGIS som du får en kort introduktion till i workshoppen "Kom-igång-med-kartor" ovan.

Introduktion till QGIS

En bra komigång: Introduktion till QGIS.

Video

För dig som vill se video som i raskt brittiskt tempo går igenom grunderna i QGIS, på engelska, gratis med registrering krävs: Free QGIS Video Tutoria

Officiell tutorial

För dig som vill gå igenom QGIS grundligt eller bara får information om något speciellt område i QGIS så finns QGIS officiella engelska tutorial.

Böcker i biblioteket

Det finns en del böcker i HaV:s bibliotek som du kan låna. Några exempel: The Art of Illustrated Maps, Mastering QGIS, Learning QGIS.

Kurser

Vill du gå en grundligare utbildning inom GIS hänvisar vi till Göteborgsuniversitet som har öppna, nätbaserade kurser. Vi rekommenderar först och främst "Geografiska informationssystem (GIS) - introduktion"

Publicerad: 2015-10-16
Uppdaterad: 2017-11-01

Hjälpte informationen på sidan dig?

Kontakta sidansvarig Webbredaktionen