Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Gis

Utbildning

Om du känner att du behöver komma igång med kartarbete eller komma vidare med gis-verktyg hittar du här några tips.

Kom igång med Gis - en enhetsworkshop

Internt håller vi "Kom igång med Gis", en tvåtimmars praktisk workshop för dig som vill ta det första steget med att använda kartor i arbetet på HaV. Vi täcker in det enklaste och du får skapa kartor på webben och i ett gis-program.

Vi gör den ihop med dig eller med några till från din enhet. Kontakta någon av oss via gis@havochvatten.se så hittar vi ett datum.

Självstudier på nätet

Det finns många resurser på nätet kring arbete med kartor och gis (geografiska informationssystem). Här har vi plockat ut några vi rekommenderar för dig på HaV.

De flesta bygger på gis-programmet QGIS som du får en kort introduktion till i workshoppen "Kom igång med Gis" ovan.

Introduktion till QGIS

En introduktion till QGIS (svenska), QGIS Traning Material (engelska)

Video

För dig som vill se en video som i raskt brittiskt tempo går igenom grunderna i QGIS, på engelska, gratis med registrering krävs: Free QGIS Video Tutorial

Böcker i biblioteket

Det finns en del böcker i HaV:s bibliotek som du kan låna. Några exempel: The Art of Illustrated Maps, Mastering QGIS, Learning QGIS, QGIS Map Design.

Kurser

Vill du gå en grundligare utbildning inom GIS hänvisar vi till Göteborgsuniversitet som har öppna, nätbaserade kurser. Vi rekommenderar först och främst "Geografiska informationssystem (GIS) - introduktion". Men många fler kurser finns, sök exempelvis på universiteten i Karlstad, Stochkholm och Göteborg.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Gis