Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: IT-support Telefoni

Din telefon

Din jobbtelefon är mer än en telefon. Den gör det möjligt för dig att läsa och skicka e-post, ha din kalender synkad och surfa. Du kan också använda den som uppkopplingspunkt för att komma åt internet med din dator.

När du börjar på HaV får du en iPhone med ett enklare headset som tjänstetelefon.

I kom-igång-guiden för iPhone hittar du allt du behöver för att fixa inställningarna för mobildataPDF (fungerar även till plattorna).

I guiden Tele2 växelmobilPDF hittar du information om hur du kopplar samtal, registrerar frånvaro, hänvisar telefonen och lyssnar av telefonsvararen.

Appen MobileIron måste alla ladda ner

Följ den här manualen för att installera MobileIronPDF.

System för administration av mobiltelefon

Dina personuppgifter behandlas av HaV i syfte att kunna genomföra systemunderhåll och administration av mobiltelefonen, samt att kunna nollställa telefonen vid förlust.

Den lagliga grunden för behandlingen av dina personuppgifter är att arbetet kräver att anställda på HaV har en HaV-mobiltelefon för att verksamheten ska kunna fungera, och att den måste kunna administreras, det vill säga allmänt intresse.

Det är IT-avdelningen som behandlar dina personuppgifter. Personuppgifterna sparas under din anställning och raderas efter att telefonen lämnas tillbaka.

Installera HaV-licensierade applikationer på en iOS-enhet

För att installera en applikation på din iOS-enhet följer du den här manualen: Installera HaV licensierad Applikation på en iOS enhetPDF.

storlek på mobiltelefon. illustration.

iPhone och surfplattor

Så här byter du lösenord för Wi-Fi och e-post i din iPhone

Apple släpper regelbundet uppdateringar till operativsystemet som finns i din telefon.

När du gjort uppdateringen tappar telefonen inställningarna för mobildata och du måste då lägga in dem manuellt igen.

Ta bort funktionen "Hitta min iPhone/iPad"

För att ta bort "Hitta min iPhone/iPad" gör du det antingen i telefonen eller från din dator. Båda sätten är lika bra, men om du har telefonen tillgänglig och kan lösenkoden så går detta oftast snabbast.

Så här gör du för att ta bort funktionenPDF

Använd din telefon för internetuppkoppling

Läs om hur du ska göra för att använda din iPhone för att koppla upp datornPDF

Om du inte har tillgång till ett trådlöst nätverk och du behöver koppla upp dig på internet med din dator, kan du låta din telefon agera modem. Du surfar då på din dator men via mobildatanätverket.

All data du förbrukar räknas av från ditt mobilabonnemang, så tänk på att surfpotten snart kan ta slut om du surfar mycket med datorn via telefonen. (Att ladda vanliga sidor gör inte av med så många byte, däremot går det åt många om du tittar på en film.)

HTC Desire och Samsung Galaxy

Både HTC:s och Samsungs telefoner använder operativsystemet Android. Kom igång-guiden för AndroidtelefonerPDF är gjord utifrån Samsungtelefonen men den funkar även på HTC-modeller.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: IT-support Telefoni