Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Anställning

Förebygg stress och testa ditt mående

Ligger du i riskzonen för stress? Upptäck varningssignalerna och följ råden för stresshantering på vår uppdaterade tipssida. Där hittar du även ett test för att få koll på dina stressnivåer.

Sedan tidigare finns en sida på webben som innehåller tips och råd om stress och din arbetssituation. Sidan är nyligen uppdaterad med ny information, bland annat kring stress, tips för att hantera arbetssituationen, stödverktyg som kan användas, information om mindfulness och kurser som erbjuds internt.

Här hittar du sidan ”Råd för att hantera din stress och arbetssituation”

Där kan du även läsa olika artiklar, få bok- och poddtips och göra test kring din stress och arbetssituation. Tanken är att sidan kommer att uppdateras några gånger per år så att den hålls aktuell med till exempel ny artiklar eller andra tips.

Testa ditt mående och stressnivåer

Med hjälp av ett självskattningstest på sajten suntarbetsliv.se kan du kolla av ditt mående. Testet är på nio frågor och anonymt. Det är utvecklat av forskare på Karolinska institutet.

Här hittar du testet om stress och balans

Visar testet att du ligger i riskzonen finns det all anledning att ta det på största allvar. Prata med din chef för att få stöd kring arbetssituationen. Du kan även få kontakt med företagshälsovård för att få stöd på lämpligt sätt. Försöka även bromsa det negativa genom att ta hand om dig och skapa återhämtning från arbetet.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Anställning

Publicerad: 2018-04-04

Sidansvarig: Webbredaktionen