Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Rekordår för HaV på webben – magisk gräns passerad

För första gången har HaV:s webbplats passerat en miljon besök under ett kalenderår.

– Ett bra bevis på att vi gör något bra och att vi har gjort våra frågor mer intressanta för en bredare allmänhet, säger Joakim Jacobzon på kommunikationsenheten.

Antalet besök på webbplatsen har ökat med 22 procent under året.

– Vi har en besöksutveckling som är väldigt positiv. För fem år sedan hade vi under en halv miljon besök. Våra sidor om badvatten är en bidragande orsak. Vi ser också en tydlig ökning när det gäller fritidsfiskeregler och olika miljöproblem, som försurning och övergödning.

Arbetet med främmande arter och vägledningar om små avlopp är två andra exempel på lyckade webbinsatser som gett avtryck i besöksstatistiken.

En annan fråga som var het under våren och gav många besök var frågan om vattenbristen. HaV och andra myndighet gick då ut med en gemensam uppmaning att spara på vattnet.

Årets andra rekordnotering

Den 12 december passerade vi alltså för första gången en miljon besökare under ett kalenderår. Men redan i augusti kunde vi notera rekord, när HaV publicerade nya regler för hummerfisket. Då slogs besöksrekordet på webben under en dag, med 9826 klick.

– En normal veckodag har vi ungefär 3500 besök i snitt, något fler under sommarmånaderna, då framför allt sidor om badvatten, fritidsfiskeregler och olika artsidor är populära, säger Joakim Jacobzon.

Milstolpe i sikte

Nu återstår bara en sista liten detalj. Under julhelgerna kan webbplatsen nämligen komma upp i en halv miljon unika besökare under ett år.

– Tidigare år har vi sett ett tydligt ökat intresse för ålsidorna inför jul och hummersidorna inför nyårssupén. Det kan bli tungan på vågen den här gången om vi ska lyckas nå dit.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Publicerad: 2017-12-13

Sidansvarig: Webbredaktionen