Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

HaV deltar på Miljöövervakningsdagarna i Tranås

Mikael Krysell, enhetschef för miljöövervakningen, ser fram emot att företräda HaV på årets Miljöövervakningsdagar i Tranås den 27–28 september.

– Vi är ett kunnigt gäng, nästan hela enheten kommer att finnas på plats, säger Mikael Krysell.

Miljöövervakningsdagarna är en årlig träff för dialog och information om aktuella miljöövervakningsfrågor, en plats för myndigheter, kommuner, länsstyrelser, samt näringsliv att mötas.

I år handlar det bland annat om ekosystemtjänsters betydelse. Eftersom Naturvårdsverket firar 50 år kommer det att uppmärksammas som ett tema om vad som hänt under åren inom området.

– Att prata kring positiva saker brukar vara engagerande, jag tänker prata om hur vi jobbar mot framtiden och om resultat, spännande och konkreta exempel som visar på utvecklingsområden som är viktiga för oss på HaV men också för omvärlden, säger Mikael Krysell och fortsätter:

– Till exempel ska jag prata om hur vi jobbar med planering kopplat till behov, insamling av relevant data och hur data snabbt ska komma till användning och kunna presenteras i nära realtid. Nya data ska kunna sättas "in action" så fort som möjligt, säger Mikael Krysell.

Allmänheten bidrar med data

Erland Lettevall, också på enheten för miljöövervakning, kommer att prata om "Citizen Science" (medborgarforskning), en engagerande variant av datainsamling. Det är ett sätt för gemene man att bidra, och ett sätt för oss att få in stora mängder data som vi inte annars hade kunnat samla in.

HaV-deltagarna kommer också att prata om hur insamlingen kan gå till, hur vi säkerställer att informationen är så korrekt som möjligt till exempel genom tekniska hjälpmedel såsom appar.

– Eftersom Naturvårdsverket firar 50 år vill vi sticka ut och visa på bra exempel från vårt arbete med att driva miljöövervakningen framåt. Så att vi inte hamnar i skymundan, säger Mikael Krysell.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Publicerad: 2017-09-25

Sidansvarig: Webbredaktionen