Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Lokaler

Se bilderna från översvämningen av Pagoden

HaV-medarbetare var på plats och dokumenterade det rika vattenflödet i källaren efter annandag jul.

Anna Westphal och Ewa Wennberg på Ekonomienheten arbetade dagen efter översvämningen. Tillsammans med andra nyfikna kollegor tog de sig ner till källaren.

– Synen som mötte oss i källartrappan var ju lite chockartad. Vattnet stod högt upp i trappan och det var vi inte riktigt beredda på, säger Anna Westphal.

När Räddningstjänsten kom och öppnade garageporten passade Anna Westphal på att dokumentera översvämningen.

– Vi hade sällskap av en kille från Solar, som berättade att deras två poolbilar och Academic works 15 bilar stod där nere, säger Anna Westphal.

Hissen till källaren ur funktion

Översvämningen som sköljde in över Gullbergsvass under annandagen var en följd av den omtalade stormen Urd. Vår fastighetsägare ByggGöta var igång hela natten för att försöka rädda situationen. Som mest var vattennivån i Pagodens källare cirka 70 centimeter över golvet. Räddningstjänsten lyckades så småningom pumpa bort det.

Hissen som går mellan källarplan och plan 6 slogs ut, och är fortfarande ur funktion. Den väntas vara igång under de kommande dagarna. Ventilationen, som också lade av, fungerar dock återigen som normalt.

Blöta kartonger och fuktigt material

I dagsläget är det främst lådor av tryckta rapporter och journaler som ligger utspridda. Även annat material som legat i källaren, bland annat från IT och kommunikationsenheten, riskerar att ha vattenskadats.

– De som har material stående behöver gå igenom sina saker. Vår städfirma GB-städ kommer att slänga det som förstörts. De kommer också att tvätta golvet när förrådet har röjts, säger Maria Hellsten, stabschef.

Ett 15-tal cyklar stod parkerade i vårt förråd. Har du cykel där, ta en koll för att undvika rostskador. Kontakterna till laddningen av elcyklar ska dock inte ha påverkats av vattnet.

Foto: Anna Westphal och Ewa Wennberg.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Lokaler

Publicerad: 2017-01-04

Sidansvarig: Webbredaktionen