Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Anställning Arbetstid

Övning i mindfulness

Genom träning i mindfulness minskar vi vår stress och våra reaktiva, automatiserade sätt att möta vardagen eller hantera problem. Här kan du pröva en övning.

Mindfulness kan lära oss att stanna upp och välja mer ändamålsenliga sätt som gör det lättare för oss att möta motgångar och stress. Både på jobbet och i privatlivet. Samtidigt blir vi mer varsamma och medkännande med oss själva och faktiskt mer effektiva.

Med den här filmen från Mental ergonomi får du en sju minuter lång guidad övning i mindfulness.

Fördjupa dina kunskaper

Om du vill veta mer om mindfulness kan du läsa mer om forskningen i en rapport från SBU, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering.

Även på Mindfulness center kan du läsa mer om forskningen kring metoden. Bland annat om vad som händer i hjärnan vid regelbunden mindfulnessträning. På Mindfulnesscenter finns kortare gratisövningar samt olika forskningsbaserade e-kurser att köpa. Du kan använda friskvårdsbidraget.

I en artikel på Linkedin skriver doktorn Travis Bradberry om hur mindfulness kan minska stressen och vara bra för din hjärnaktivitet. Artikeln är på engelska och heter "How Mindfulness Fixes Your Brain, Reduces Stress and Boosts Performance".

Även Vårdguiden skriver informativt och sammanfattande om mindfulness. Läs mer här.

Gå en mindfulnesskurs

Är du intresserad av att gå en mindfulnesskurs på jobbet? Kontakta Ida Elvin på personalenheten.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Anställning Arbetstid