Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Webbinarie - Presentation av länsstyrelsernas Planeringskatalog

Boka in torsdag den 6 december kl 14:00-15:00.

Program

  • Moa Nord, projektledare för Planeringskatalogen, presenterar Planeringskatalogen och dess syfte. Hon ger en lägesrapport hur långt man har kommit i projektet och hur dataförsörjningen från länsstyrelserna och andra myndigheter är tänkt att fungera. (30 min)
  • Tid för frågor och diskussion (30 min)

Bakgrund

Insatser för att utveckla en digital katalog över aktuella och relevanta planeringsunderlag av betydelse för hushållning med mark och vatten har pågått på länsstyrelserna sedan år 2011. Måndagen den 5 november 2018, lanserades den efterlängtade Planeringskatalogen version 1 för externt bruk.

Planeringskatalogen är en webbtjänst som sammanställer, kvalitetssäkrar och strukturerar planeringsunderlag för fysik planering och gör dem sökbara. Webbtjänsten kommer att effektivisera länsstyrelserna lagstadgade uppgift att sammanställa och förse statliga myndigheters planeringsunderlag av betydelse för mark och vatten. Med hjälp av verktyget kan länsstyrelserna kvalitetssäkra hanteringen av planeringsunderlag och samtidigt förbättra tillgängligheten till planeringsunderlag för kommunala och regionala planerare.

Planeringskatalogen svarar på kommunernas och samhällets behov av en effektivare process kring samhällsplanering och möjlighet att fatta beslut med hög kvalitet.

Här hittar ni Planeringskatalogen

Gå gärna in och titta!

Var med på mötet så här

Anslut till Skype-mötet

Anslutningsproblem? Prova Skype Web App

Anslut via telefon: 010-2230230

Konferens-ID: 727150

Kontakt:

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut