Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Internationellt arbete

Sidoevenemang under Havskonferensen

Den 8 juni arrangerade Sveriges regering och HaV ett sidoevenemang på temat “Can we achieve SDG 14 without looking upstream?". Starting at the Source to save the
sea. Syftet var att belysa vikten av en samordnad förvaltning från källa till hav för att nå målen i Agenda 2030, särskilt mål 6 och 14 om rent vatten och sanitet samt hållbara hav.

Film från sidoevenemanget

 

Om sidoevenemanget

Sidoevenemanget tar avstamp i de utmaningar som hindrar en effektiv och koordinerad förvaltning av flödet från källa till hav.

Marina kuststaters förvaltning och möjlighet till försörjning, så kallade blå ekonomier, är beroende av aktiviteter som sker inåt land. De ekologiska, ekonomiska och sociala värdena är därmed beroende av samarbete mellan regioner och länder. Både längs kust och inom land.

Deltagare

Flera ministrar deltog och talade, bland andra Sveriges miljöminister Karolina Skog, Tysklands miljöminister Dr. Barbara Hendricks och Seychellernas miljöminister Didier Dogley.

I andra delen av eventet höll Dr. Naoko Ishii från FN:s globala miljöfacilitet ett anförande som följdes åt av tekniska inspel från bland andra IUCN, S2S-plattformen och en riksdagsrepresentant från Miljöpartiet.

Paneldiskussionen modererades av vår generaldirektör Jakob Granit.

Medarrangörer

Action Platform Source to Sea/SIWI
Indian Ocean Commission
the Government of Germany
Kemikalieinspektionen
SMHI
Naturvårdsverket

Goda exempel på förvaltning

Under sidoevenemanget presenterades goda exempel på förvaltning ”från källa till hav”, på nationell och regional nivå. En ambition att bättre förstå hur nationer och regioner kan stödja genomförandet av ”Source to Sea”-åtgärder i ett bredare ekonomiskt perspektiv.

Evenemanget kommer mynna ut i ett antal rekommendationer som kan implementeras av bland annat stater, privata sektorn och andra aktörer för att nå SDG 14 utifrån ett ”källa till hav”-perspektiv.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Internationellt arbete

Publicerad: 2017-04-03
Uppdaterad: 2017-07-04

Sidansvarig: Webbredaktionen