Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Havsplanering

Möte med kommunernas internationella miljöorganisation, KIMO, i Göteborg 

KIMO Sverige, kommunernas internationella miljöorganisation på västkusten, hade möte i Göteborg den 20 februari. HaV deltog för att prata havsplanering och berätta om de olika samråd som är på gång.

KIMO är kommunernas internationella miljöorganisation och i KIMO Sverige ingår kommuner på västkusten. Susanne Gustafsson från HaV deltog vid mötet och informerade om havsplaneringen och om de olika samråd som pågår eller ska påbörjas inom havs- och vattenmiljöarbetet.

HaVs presentation finns att läsa här.PDF

Mer information om KIMO Sverige finns på deras hemsida.

Bakgrund

KIMO är kommunernas internationella miljöorganisation och är ett samverkansorgan om havsmiljöfrågorkommunerna i Nordostatlanten. I Sverige finns olika nationella forum. Kommunerna på ostkusten samordnar sig inom KIMO Baltic.

I KIMO Sverige deltar kommuner från svenska västkusten. KIMO Sverige består för närvarande av tio kommuner: Malmö, Helsingborg, Varberg, Göteborg, Öckerö, Kungälv, Tjörn, Orust, Sotenäs, Tanum. Varje kommun utser en politiker och en tjänsteman som ingår i nätverkets styrelse. De träffas några gånger per år och utbyter erfarenheter, diskuterar aktuella frågor och ser om det finns saker som vi vill lyfta till det internationella forumet, som berör många kommuner runt Nordostatlanten. De brukar också ta möjligheten att fördjupa sig i aktuella frågor och bjuda in föreläsare när de träffas.

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka e-post Skriv ut

Taggar: Havsplanering