Sökresultat

  1. Publicerad: 12 februari 2014 Uppdaterad: 29 mars 2021

    När vi bygger infrastruktur som vatten- och vindkraftverk, bygger längs våra stränder och muddrar påverkar vi på olika sätt miljön. Genom att ta hänsyn till höga naturvärden och använda bästa tillgängliga teknik kan negativ påverkan på miljön minskas.

  2. Publicerad: 16 april 2021

    Rapporten Fysisk restaurering av akvatiska miljöer – vattendrag och sjöar med kantzon och våtmarker, har finansierats av HaV. Den är tänkt att fungera som kunskapskälla, idébank och inspiration för hur man kan återställa och förbättra de vatten som är negativt påverkade av mänskliga aktiviteter.

  3. Publicerad: 21 augusti 2023

    Projektet finansierades av Havs- och vattenmyndigheten genom anslag 1:11 Åtgärder för havs- och vattenmiljö.

  4. Publicerad: 19 december 2017

    Syftet med detta projekt är att utvärdera hur metoder för restaurering av sjöar och vattendrag och angränsande ekosystem kommer att svara på klimatförändringar och analysera tillgängliga alternativ för att förvalta biologisk mångfald och ekosystemfunktioner i ett nytt klimat.

  5. Publicerad: 19 september 2016

    Rapporten ger en bakgrund och beskrivning av den ekologiska och rättsliga situationen för förvaltning av ålgräs i Sverige idag.

  6. Publicerad: 19 september 2016

    Rapporten ger en detaljerad vägledning för restaurering av ålgräs och tar upp alla viktiga steg i restaureringsprocessen, från utvärdering och val av lokaler, samråd och tillstånd, skörd och plantering, till övervakning och utvärdering av resultaten.

  7. Publicerad: 12 november 2019

    Projektet arbetar med att främja kommunikation och samarbete mellan olika aktörer, med målet att förbättra den ekologiska statusen i tre vattendrag i Halland.

  8. Publicerad: 13 april 2021

    Mälarens vattenvårdsförbund driver ett projekt i Sagåns och Mälarens avrinningsområde med åtgärder för minskad övergödning. Målet är att förbättra vattenkvalitén i Mälaren genom arbete inom dess avrinningsområde i allmänhet och inom Sagåns i synnerhet.

  9. Publicerad: 21 februari 2020

    I Tidans avrinningsområde är problemen främst vattenkvalitet och grumlighet. Förutom att minska övergödningen jobbar åtgärdssamordnarna också med att öka landskapets vattenhållande förmåga och buffringskapacitet. Projektet leds av Hushållningssällskapet för Tidans vattenförbund och kommer att pågå fram till slutet av 2023.

  10. Publicerad: 30 juni 2015

    En sammanställning och funktionsbedömning har gjorts av 162 naturliknande fiskvägar i södra Sverige. Flödet som passerade genom fiskvägen visade sig vara den viktigaste variabeln för en god funktion hos fiskvägen.